Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kerum po političarim

Kerum: Uzet ću bogatim strankama i dati siromašnima!

'pixsell-09.03.2010.-Split, Hrvatska - Gradtski vjecnici obilaze najznacajnije objekte izgradjene u sklopu eko projekta. Bacvice prvo odrediste. Dosao je gradonacelnik Kerum Photo: Ivana Ivanovic/PIXS
'Ivana Ivanovic/PIXSELL'
18.03.2010.
u 06:40

Zbog drastična poskupljenja najma poslovnih prostora najgore će proći HDZ, koji ima najviše povlaštenih kvadrata.

– Nema više povlaštenih cijena najma gradskih poslovnih prostora za političke stranke. E, s tim je dosta! Već od sutra stranke će Gradu početi plaćati komercijalne cijene najma, kao i firme, a ne jedan euro po kvadratu za elitne poslovne prostore u centru, koliko sada plaćaju! – poručio je splitski gradonačelnik Željko Kerum.

Plaćat će kao firme

Većinu splitskih stranaka, ali i svoje političke oponente u Gradskom vijeću, time je odlučio udariti po džepu. Nakon omiljene mu uzrečice "Nema više drpanja!", kojom je više puta počastio gradske vijećnike, sada je, kaže, vrijeme da stranke nešto i vrate.

– Parlamentarne stranke od države dobivaju 100.000 kuna po mandatu, a u Gradu 10.400 kuna. Stranka za 10 vijećnika iz gradskog proračuna godišnje dobije 1,2 milijuna kuna. I baš oni Splitu za najam svojih prostora, koji su najatraktivniji u gradu, plaćaju jedan euro! Plaćat će kao i firme! – poručio je Kerum.

Komercijalna cijena za prvu zonu, gdje su sebi prostor dodijelili gotovo svi koji su bili na vlasti – HDZ, HSLS, HSP, HSS, iznosi od 7 do 22 eura po kvadratu. Najskuplje je na rivi, gdje, primjerice, HSLS zauzima 222 kvadrata, HSP sto, a tu je i Kerumov HGS.

– Mi ćemo prvi platiti po najvišoj cijeni! – tvrdi Kerum.

Ovom odlukom najgore će proći HDZ, koji se širi u najvećem broju povlaštenih kvadrata smještenih u Sinjskoj ulici. Prema Kerumovoj računici, umjesto dosadašnjih 2500 kuna plaćat će oko 50.000 kuna!

Dat ću ljudima

– Mene interesiraju samo građani i sve radim da bi njima bilo bolje. Jako sam osjetljiv i nesretan kada vidim kako građani žive. Žao mi je ljudi, a grabežljivci okupljeni u strankama koji pljačkaju državu već 20 godina žive od naroda i uopće ih nije briga što se događa! – tvrdi Kerum, koji kaže da će novac biti pametno uložen.

– Uzet ću strankama, one su nepravedno stekle to što imaju, i dati ljudima, to je njihovo. Zato sam i postao gradonačelnik, htio bih biti Robin Hood, ali u okviru zakona. Znači, Robin Hood modernog vremena, koji će davati narodu i pomagati ljudima – kaže o svojim motivima gradonačelnik Kerum.

A brojke govore da je 331 četvorni metar površina poslovnih prostora kojima se koristi HDZ. Riječ je o dva prostora u Sinjskoj ulici na broju dva. Gradska organizacija HDZ-a prostire se na 162 kvadrata na drugome katu, iznad nje je Županijska organizacija na 169 kvadrata. HSLS ima 222 četvorna metra poslovnog prostora u središtu splitske rive i sigurno je među top 5 prostora s najboljim položajem u gradu. Podsjeća na sjajna vremena HSLS-a i vrijeme njihova gradonačelnika Ivice Škarića. Danas nisu parlamentarna stranka u Splitu. Nije loše ni HSS-u, koji ima 177 četvornih metara na Prokurativama premda već niz godina nema nikakav politički utjecaj u Splitu. Na toj elitnoj lokaciji je i HSU, koji u ovom mandatu također nema predstavnika u Gradskom vijeću Splita jer im je Milica Cipci otišla u SU. HSP ima 100 četvornih metara poslovnog prostora na samoj splitskoj rivi i svrstava se u sam vrh stranaka koje se mogu pohvaliti najvećim poslovnim prostorima. Atraktivna lokacija, u susjedstvu HGS-a, vjerojatno će zabilježiti i najveće poskupljenje.

Ključne riječi

Komentara 1

MO
morales
16:36 18.03.2010.

Kapa do poda! Konačno da se netko odvažio na taj potez!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije