Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Incident

Sagradio zid na putu i blokirao prolaz vlasnicima zemljišta

gradilište
Marko Čubrilo/VLM
04.05.2010.
u 10:14

Investitor koji je ujedno i jedan od izvođača radova na urbanoj vili tvrdi kako gradi vatrogasni pristup i da će put uskoro opet biti prohodan.

Graditelj urbane vile na Bijeniku, vrijedne oko 6 milijuna kuna, izazvao je burne reakcije susjeda onemogućivši prohod makadamskog puta koji je do prošlog tjedna spajao glavnu cestu s desetak parcela. A jedan od vlasnika, Zdravko Krajačić, dodao je kako su radnici put bez dozvole proširili i tako ušli nekoliko metara u njegov posjed.

Izlazak geodeta

Prozvani Božo Čalušić, izvođač radova i investitor milijunskog projekta, u telefonskom nam je razgovoru potvrdio kako vlasnike nije informirao o radovima, no smatra da su se tenzije nepotrebno podigle.

– Imam građevinsku i lokacijsku dozvolu, a kako bih ostvario uporabnu dozvolu naloženo mi je da moram osigurati pristup vatrogascima. Zbog toga sam put zabetonirao, a ubrzo će se radovi i dovršiti tako da će vlasnici ponovno moći doći do svojih parcela – rekao je Čalušić, dodajući da su radovi počeli tek nakon što je geodet izišao na teren i utvrdio do kuda se put smije proširiti. Čalušić, čija tvrtka Čalušić-Commerce ima sjedište u Slavonskom Brodu, smatra da je odgovornost za moguće propuste isključivo na stručnjacima koji su zacrtali zemljišne granice.

Uključivanje odvjetnika

- U slučaju da je došlo do pogreške, spreman sam nakon dobivanje svih potrebnih dozvola srušiti zidove i vratiti put u prvobitno stanje - ustvrdio je poduzetnik iz Slavonskog Broda.

– Nama nije jasno kako je Čalušić uopće mogao nastaviti radove na makadamskom putu, koji su još i moji djedovi koristili za obrađivanje zemlje, a da se nedogovori s nama. Sljedeće što ćemo učiniti jest uključiti odvjetnika koji bi nam trebao omogućiti da obranimo svoja prava i svoju zemlju pred pritiskom kapitala - zaključio je Krajačić, koji se osjeća prevarenim. Unatoč tome što je iz katarskog izvoda vidljivo kako put nije u privatnom, već državnom vlasništvu, slavonski biznismen ne priznaje pogrešku dok to nadležne institucije ili stručnjaci nisu utvrdili. No, napominje kako će se problem što prije riješiti.

– Uložio sam toliko novca i jasno je da nikada namjerno ne bih ugrozio vlastitu investiciju – zaključio je investitor.

Ključne riječi

Komentara 4

JI
jimbeam
20:03 06.05.2010.

pitam se dokle će ovakvi bahati pojedinci,uz pomoć korumpiranih općinskih službenika raditi u ovoj zemlji što hoće,očito dok ljudi ne poduzmu stvari u svoje ruke,zapaliti mu cijelu tu njegovu zgradurinu pa da vidiš kako će se naučiti redu.......

OB
-obrisani-
11:39 04.05.2010.

Da, da je njih pitao!!! Oni bi učestvovali financijski u asvaltiranju puta. Ovako je investitor sve sam platio i asvalitrao put, a oni nisu imali pravi dati niti kune. Baš bezobrazno. Pa gdije bi mi stigli kada bi svi svojimim novicma asvaltirali makadame.!!!

Avatar Mali_Matek
Mali_Matek
10:54 05.05.2010.

ali nije im to jedini put, može se doć još iz Matuna, Velikog potoka, mikulića..... ima prilaznih makadamskih cesta tim parcelama (večinom šikarama)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije