Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udruga Allegro ostva

'Iz ničega' od Koprivnice stvorili prijestolnicu gitare u 2 godine

'gitara_nnn_pod_310512'
''
01.06.2012.
u 14:18

Nedavno gostovao čuveni gitarist Edin Karamazov, a Allegro od jučer i službeno upisan među najjače udruge u JI Europi

Da je netko prije dvije godine kazao kako smjera da Koprivnica postane glavno obrazovno i koncertno središte za sviranje klasične gitare ne samo u Hrvatskoj, nego i u jugoistočnoj Europi, moglo ga se glatko proglasiti ili neuračunljivim ili nepopravljivim entuzijastom.

Danas je taj san mnogo bliži nego u ožujku 2010. godine, kada su obitelji Posavec i Rumenović osnovale udrugu gitarista klasične gitare Allegro.

U 35 najvećih

Koprivnica gitarističko središte, a ima samo jednog profesora gitare u glazbenoj školi? Nije šala, i to ne samo zato što je Allegro nedavno "dovukao" čuvenoga gitarista Edina Karamazova na gostovanje u Koprivnicu.

- Asocijacija gitarista JI Europe upravo je našu ljetnu školu gitare uvrstila među 35 najvećih gitarističkih festivala u deset zemalja iz toga dijela Europe - kazao nam je jučer Dalibor Posavec, šef Allegra, čiji je sin Vanja student na Leopold Mozart Zentrumu u njemačkome Augsburgu.

Večeras koncert

Allegro je dosad organizirao 15-tak koncerata, članovi su osvojili 50-tak medalja na, uglavnom, stranim gitarističkim natjecanjima, a njegovim je članom i državni prvak Eric Vidović.

Večeras u dvorani Doma mladih, u 19.19 sati, novi je Allegrov koncert. Nastupaju mladi virtuozi iz te udruge te asambl Larum, koji čine profesori gitare Vlade Brzović iz Poreča, Hrvoje Ton iz Zagreba, Tamara Perc iz Križevaca i "domaći dečko" Antonio Rumenović. Ulaz je besplatan.

Komentara 1

AB
abendblatt
21:03 02.06.2012.

Ovako nesto je samo za pohvaliti, nastavite tako dalje, dobar glas se daleko cuje, puno srece i uspjeha u daljnjem radu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije