Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Baš im ide

Iz Mauricijusa došli u Topusko proizvoditi - padobranska krila!

'topusko...200710...snimio...jurisivl...na...slici...paraglajder.'
''
21.07.2010.
u 06:20

Proizvodimo 55 padobranskih krila mjesečno i sva su odmah namijenjena izvozu, kaže direktor Dragomir Gabrić. Planiraju otvoriti i nova radna mjesta

Nepunih godinu dana tvrtka Krilo d.o.o. u Topuskom proizvodi padobranska krila i svu dodatnu opremu koja ide uz to, a paraglajderi sašiveni ondje filigranskom preciznošću paraju nebo cijele Europe i sve više krstare čak i iznad Sjedinjenih Američkih Država, Kanade i Rusije. Tvrtku koja u Europi nema konkurenciju, a u svijetu je na izvrsnom petom mjestu po proizvodnji padobranskih krila, posjetila je jučer sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel, koju je s proizvodnjom i planovima upoznao direktor Dragomir Gabrić.

– U Topusko smo došli nakon tri godine proizvodnje na Mauricijusu, jer smo ocijenili da su uvjeti za rad ovdje izvrsni, a uz to smo pronašli prostor koji upravo odgovara našim zahtjevnim uvjetima. Proizvodimo 55 padobranskih krila mjesečno i sva su odmah namijenjena izvozu, a u svijetu kotiramo kao peti proizvođač krila i njihove opreme. Vjerujem da ćemo vrlo brzo, za tri do pet godina, naći svoje mjesto među prva dva proizvođača, jer su žene zaposlene ovdje vrlo savjesne i precizne, što je osnovni uvjet ovoga posla – rekao je Gabrić.

Dodao je da im je trenutačno potražnja veća od proizvodnje.

– Zbog toga ćemo, pretpostavljam, vrlo brzo proizvodnju, a time i broj zaposlenih, povećati tridesetak posto – istaknuo je Dragomir Gabrić.

Zanimljivo je da je svaka djelatnica tvrtke dobila i iskoristila priliku provesti se paraglajderom i tako na najneposredniji način upoznati se s proizvodom koji će šivati na svojim radnim mjestima.

– Impresionirana sam ovom jedinstvenom i nadasve preciznom proizvodnjom, a još više uspjehom tvrtke na inozemnom tržištu. Za nas je i te kako važna činjenica da je pod krovom ove hale posao našlo 25 žena iz Topuskog. Sljedeće godine u Županiji ćemo imati nove poticaje za izvoz, pa očekujemo da će i Krilo d.o.o. zatražiti ovu vrstu poticaja, jer je za područje posebne državne skrbi i te kako važna činjenica da netko uspješno proizvodi i sve odmah izvozi na osigurano tržište – rekla je županica Marina Lovrić Merzel.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije