Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KUPio JAdRANKOMERC

Ivica Todorić proširio trgovačko carstvo i na Crikvenicu

konzum (1)
Foto: Anton Ficko/VLM
1/3
11.05.2010.
u 16:05

Dosadašnji vlasnik 86.349 dionica bio je Hrvatski fond za privatizaciju kojem Konzum u sljedećih mjesec dana treba uplatiti izlicitirani iznos 31.459.366,33 kuna kupoprodajne cijene.

CRIKVENICA - Konzum d.d., najveći maloprodajni lanac u Hrvatskoj s više od 650 prodavaonica, postao je većinski vlasnik 66 posto dionica crikveničkog Jadrankomerca, trgovačkog poduzeća nad kojim je na prijedlog Ministarstva financija 16. svibnja 2001. godine Trgovački sud u Rijeci otvorio stečajni postupak.

Dosadašnji vlasnik 86.349 dionica bio je Hrvatski fond za privatizaciju s kojim Konzum u sljedećih mjesec dana treba sklopiti kupoprodajni ugovor i za sljedećih 30 dana, dakle najkasnije do 10. lipnja na njegov žiroračun uplatiti izlicitirani iznos 31.459.366,33 kuna kupoprodajne cijene. Početna cijena bila je niža za 100.000, a nakon što ju je Konzum izlicitirao, drugi ponuđač, Trgovina Krk d.d. objavio je da odustaje od daljnjeg podizanja cijene.

Treći ponuđač, Dinova - Diona nije se ni pojavio na dražbi pa je tako umjesto očekivanog licitiranja između predstavnika Ivice Todorića s jedne strane i Đure Gavrilovića s druge sve završilo za manje od pola sata odustajanjem Stjepana Varge, predsjednika uprave i većinskog dioničara Čakovečkih mlinova u čijem sastavu je i 50-ak prodavaonica Trgovine Krk.

Prema stečajnom planu Konzum će u roku 60 dana biti dužan isplatiti tražbine stečajnih vjerovnika i nižih isplatnih redova, ponuditi otkup dionica od ostalih vlasnika po istoj cijeni po kojoj ih je kupio od HFP-a, a riječ je o 16,6 posto vlasništva PIK-a Vrbovec, 12,58 posto vlasništva Gavrilovića i 3,02 posto ostalih. Inače, Jadrankomerc u vlasništvu ima 34 prodajna mjesta na širem području Crikvenice, a u njih 18 Konzum je u zakupu dulje do 10 godina.

Na platnom popisu ukupno je 116 radnika od kojih je 66 zaposlenika Konzuma, a 50 Jadrankomerca. Zatečene zaposlenike Konzum preuzima na rok od najmanje tri godine, što je i rok izvršenja stečajnog plana.

Ključne riječi

Komentara 26

JA
jankoprekobrda
20:09 11.05.2010.

Jeli to nas prelijepi Todoric opet nesto kupuje na lijepe oci, malo plati malo mu se oprosti malo dobije dotacije i eto sta ce covijek kad je lijep pa sve nesto na liepe oci. Ih jos mu je caca bio ljepotan on je na melorizaciji Crnec polja krasjem 60-tih onda pokupio miljune dinara a ovaj lijepotan mu sin kupi miljune Kuna a koliko ce tek na lijepe oci kupovati ovaj najmladji Todori ali on ce na milijune ili miljarde Eura.

RU
rus4
08:42 12.05.2010.

Zar će cijela Hrvatska biti TODORIĆ? A onda lovu spremi van i carstvo se uruši kao i PEVEC........FUUUUUUJ............

OB
-obrisani-
06:10 12.05.2010.

Todorić je dužan 2 milijarde eura. Taj tip nema svog cvonjka ni da si plati kavu. I nju pije na kredit. Tko stoji iza njega?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije