Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koprivnica

Ipak nisu dočekali Božić u svojemu novom domu

'24.10.2012. Zagreb - Raspravom o strategiji suzbijanja uporabe droga nastavljena je redovita sjednica Sabora RH. Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
'Patrik Macek/PIXSELL'
10.01.2013.
u 08:30

Darko Ledinski, zamjenik ministrice socijalne skrbi, uvjeren u preseljenje za mjesec dana

Iako je Darko Ledinski, zamjenik ministrice socijalne politike i mladih Milanke Opačić, s kojom je početkom listopada posjetio koprivnički Dječji dom Svitanje, obećao da će štićenici sa stalnim boravkom u domu Božić dočekati u unajmljenoj kući, to se ni do danas nije dogodilo.

- Kuću smo pronašli, sve je spremno za preseljenje, ali ispriječila nam se klasična hrvatska priča - administracija i birokracija - kazao je Ledinski i dodao da će za kuću na Lenišću plaćati 3000 kuna mjesečno. Na toj kući sve je i zapelo.

- Iako mi znamo da u Koprivnici nema adekvatne kuće u državnom vlasništvu, Agencija za upravljanje državnom imovinom to mora provjeriti i pismeno nam dostaviti nalaz. Mi smo legalisti i držimo se zakona - rekao je zamjenik ministrice i izrazio nadu da će do preseljenja ipak doći kroz mjesec dana.

Dugogodišnji problem

Dječji dom Svitanje mora napustiti zgradu u Basaričekovoj ulici jer se država ugovorom, kojeg je potpisala Sanaderova Vlada, obvezala vratiti je Crkvi do 31. prosinca 2009. godine. Sve ovo vrijeme to nije učinjeno pa je mjesečno Crkvi plaćan najam u iznosu od 42.000 kuna. Ministarstvo će taj novac na njihov račun uplatiti i za siječanj.

- Priča o domu nije se riješila deset godina i mislim da ćemo tih 42.000 kuna na već isplaćenih više od milijun i pol kuna nekako izgurati - kazao je Ledinski, koji je zadovoljan što su s Koprivničko-križevačkom županijom, nakon manjih trzavica, konačno pronašli zajednički jezik oko prostorija u županijskom Zavodu za javno zdravstvo. Za najam prostora, kaže, izdvajat će se 10.000 kuna, a Svitanje će ga koristiti za potrebe poludnevnog boravka. Ugovor bi trebao biti potpisan kroz nekoliko tjedana.

- Veseli me postignuti konsenzus. Cijelo vrijeme govorio sam da politička pitanja ne treba lomiti preko leđa djece - istaknuo je Ledinski i poslao zanimljivu poruku.

Predizborne poruke

- Nadam se da ćemo nakon svibnja ukinuti plaćanje tog najma i da će se taj novac preusmjeriti za potrebe djece - rekao je misleći na lokalne izbore na kojima će se kao SDP-ov kandidat sučeliti Darku Korenu (HSS) u borbi za župana.

U Svitanju je desetak stalnih štićenika, a nešto više njih korisnici su poludnevnog boravka. Dom trenutačno prolazi fazu transformacije u Centar za djecu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije