Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spektakl

Intrade i Berde band glazbom spojili Slavoniju i Dalmaciju

klapa intrade, berde (1)
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/16
12.11.2011.
u 10:12

Više od 3.000 Brođana uživalo je u trosatnoj svirci domaćih tamburaša i jedne od najpopularnijih hrvatskih klapa.

Odličan spoj izvorne i novokomponirane dalmatinske pisme i tradicionalne slavonske tamburaške glazbe ponudio je spektakularni gala koncert Tomislava Bralića i klape Intrade te domaćeg Berde banda, koji je pod medijskim pokroviteljstvom Večernjeg lista održan u sportskoj dvorani Vijuš u Slavonskom Brodu.

Više od 3.000 Brođana gotovo 90 minuta zagrijavalo se uz svoj najpopularniji tamburaški sastav, na čijem se repertoaru i ovom prilikom našlo puno više od uobičajenog šokačkog glazbenog melosa, da bi potom isto toliko uživali u svoj raskoši melodije, riječi i emocija jedne od najpoznatijih i najpopularnijih hrvatskih klapa.

Glazbenici koji su posljednjih godina svojim radom zaslužili najviši status i osvojili broje nagrade, među kojima i Porin, još su jednom pokazali zbog čega svi njihovi koncerti u velikim hrvatskim gradovima uvijek bivaju rasprodani. "Zora bila", "Croatijo, iz duše te ljubim", "Ne damo te pismo naša"... redali su se veliki hitovi kojima su Bralić i društvo natjerali mnogobrojne posjetitelje da zaborave na sve probleme i zajedno s njima zapjevaju od srca.

Dojam vrhunske izvedbe upotpunili su izvrsna organizacija, scenografija, rasvjeta i ozvučenje. Završetak koncerta obilježio je sjajan zajednički nastup klape i tamburaša, koji su natjerali publiku da ustane na noge i zajedno s njima otpjeva nekoliko posljednjih pjesama na ovom iznimnom glazbenom događaju.

Komentara 1

DZ
dzukaficuka
18:06 12.11.2011.

Prava FESTA ODLICNO

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije