Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUŽNA OBLJETNICA

I dalje mi je teško, ali srećom tu je mali Maro koji mi ispunjava dan

kusanic
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
06.04.2010.
u 09:53

Policajac Mario Kusanić smrtno je stradao 3. travnja 2008. godine u potjeri za odbjeglim generalom Ivanom Koradeom.

Iako je mnogo vremena prošlo, i dalje mi je teško i ništa se tu značajno nema za dodati. Na sreću, tu je mali Maro koji mi ispunjava dan. S njim je sve nekako lakše, on mi je smisao života i s njim sam sretna, ispričala je Blanka Kusanić, udovica policajca Marija Kusanića, koji je smrtno stradao prije dvije godine u lovu na odbjeglog generala Ivana Koradea.

Događaj u kojem je 32-godišnji Karlovčanin, pripadnik specijalne jedinice policije, popularnih Kobri, izgubio život, šokirao je tada cijelu hrvatsku javnost. No, najteže je ipak bilo njegovim najbližima.

Nakon Marijeve pogibije mnogi su se javljali i naglašavali da mlada obitelj Kusanić treba pomoć. Jedna od njih bila je i sadašnja premijerka Jadranka Kosor.

O premijerki sve najbolje

– O gospođi Kosor mogu reći sve najbolje. Došla je kod nas, ali to nije bio samo protokolarni susret, jer su kontakti nastavljeni i dalje. Često se za nas raspituje i kod gospodina Strikića, koji mi je ravnatelj u bolnici, a i osobno smo se čule. Obećala je navratiti čim to bude stigla – rekla je o predsjednici Vlade Blanka Kusanić.

Ipak, posebno mjesto u njenoj obitelji zauzimaju mnogobrojni Marijevi kolege iz Kobri. Po njezinim riječima, svi oni i danas, dvije godine nakon tragičnog događaja, svaki mjesec odvoje po jednu dnevnicu i novac uruče Blanki.

– Zaista nam puno sve to znači. U početku sam morala otplaćivati kredite koje smo Mario i ja podigli, no danas je taj odnos puno više od financijske pomoći. Ti dečki i dalje svaki mjesec dolaze i posjećuju nas, a kad je mali Maro slavio prvi rođendan, napravili smo pravu feštu – rekla je zadovoljno Blanka Kusanić.

Maro po zakonu ima pravo na mirovinu svoga oca, koja iznosi 2500 kuna, i na stipendiju čiji će iznos rasti kako će tijek školovanja odmicati. No, tijekom ove godine na posao u karlovačkoj bolnici vratit će se i mama Blanka.

Pomažu mama i baka

– Zahvalna sam svojim kolegama u bolnici što su mi omogućili uzimanje neplaćenog odmora. Željela sam to kako bih bila uz sina dok još malo ne odraste. Planiram na jesen povratak na posao, a Maro će krenuti u jaslice. Vjerujem da je to dobro i za njega, ali i za mene. Naravno da će uz nas, kao što je to bilo i svo ovo vrijeme, biti moja mama, uz koju će nam sve biti lakše – zaključila je Blanka Kusanić.

Komentara 1

Avatar branko.stojkovic.92
branko.stojkovic.92
07:41 04.06.2017.

TKO JE UBIO HRVATSKOGA GENERALA IVANA KORADEA?! (1. DIO KNJIGE) d samoga početka sam pratio slučaj od generala Ivana Koradea. I kao samostalni takav istraživač sam otkrio mnoge ne razjašnjene stvari,.., o kojima očito većina ljudi nije nikada razmišljala. Svee su informacije oni dobivali iz medija, i primili ih zdravo - za gotovo... Ja sam jedini čovjek koji je razgovarao, i sačinio intervju sa suprugom od pokojnog hrvatskog generala, sa Ljiljanom Korade, iz Velike Veterničke, koja je u sastavu Općine Novi Golubovec, u Krapinsko-zagorskoj županiji u Republici Hrvatskoj. Taj intervju je snimljen, i on gotovo traje 3 sata. Između ostaloga bio sam i cijeli dan gost (26.05.2017.) kod gospođe Ljiljane Korade, koja mi je detaljno pokazala svoju velebnu kuću i imanje... Obišli smo zemljište, šume, ribnjak, i vikendicu u kojoj je navodno stradao kao bjegunac njen suprug... Bili smo na grobu generalu na groblju Petrova Gora, te obišli smo, i druga važna mjesta... Gospođa Ljiljana Korade je otvorila svoje srce za mene, i kazala mi neke tajne koje još nitko nije saznao, u vezi slučaja sa njenim pokojnim mužem. Moja knjiga: Tko je ubio hrvatskog generala Ivana Koradea, je sačinjena od materijala - gotovo od 500-tinjak stranica. Mnoge fotografije sam sačuvao (koje više ne postoje) iz raznih domaćih i stranih listova. Pregledao sam sve video zapise na You Tube, i dokumentarne filmove. I sve sam revno iz analizirao. Iako je sve gotovo palo u zaborav, vrijeme ja da nova istina "uskr

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije