Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Torcida podržava

Humanitarni koncert u Splitu za oboljele od Chronove bolesti

'29.08.2011. Karlovac - Jelena Rozga nastupila je druge veceri na 25. Karlovackim danima piva.Publika na koncertu. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
'Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL'
25.10.2011.
u 13:54

Na Gripama će nastupiti Oliver, Gibonni, TBF, Neno Belan, Marijan Ban, Hari Rončević, klape Žrnovnica i Libar.

Humanitarna udruga "Za tebe" organizirat će u četvrtak koncert u Velikoj dvorani na Gripama, a prikupljena sredstva namijenjena su kupnji enteroskopa za Odjel gastroenterologije KBC-a Split.

Koncert su odlučili organizirati, istaknuli su na tiskovnoj konferenciji, zbog toga što su lani izgubili dragu, 32-godišnju osobu koja je preminula zbog nedostatka novca i nemogućnosti adekvatnog liječenja.

– Izgubljenog prijatelja više ne možemo vratiti, ali pomisao da bi se isto moglo dogoditi mnogima koji boluju od Chronove bolesti samo zato što nemaju ono što im je potrebno za liječenje dala nam je poticaj, snagu i želju da pokušamo učiniti nešto što bi na kvalitetan način pomoglo u liječenju oboljelih – ističe Andrea Franić, predsjednica udruge "Za tebe".

Ulaznice stoje 50 kuna, a na koncertu će nastupiti Oliver, Gibonni, TBF, Neno Belan, Marijan Ban, Hari Rončević te klape Žrnovnica i Libar. Minimalan iznos koji treba prikupiti za enteroskop jest 320 tisuća kuna, a tome se treba još pridodati 50 tisuća kuna za troškove organizacije.

– Svugdje gdje smo se obratili nailazili smo na probleme, osim s izvođačima koji su se odmah odazvali. Grad je obećao 29 tisuća kuna nakon koncerta, ako bude novca u proračunu, nadbiskupija će dati 25.000, a ako napunimo Gripe, nedostajat će još 50.000 kuna. Ali ne odustajemo – poručuju iz udruge "Za tebe".

Projekt je podržala i Torcida. Predsjednik Petar Tomičić poziva navijače da dođu u što većem broju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije