Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pravaši o Hajduku

Hrvoje Tomasović: Hajduk će u stečaj, navijači su prevareni!

'Split.14.07.2011. Predsjednik splitskog ogranka HSP-a Hrvoje Tomasovic. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL'
'Ivo Cagalj/PIXSELL'
20.10.2011.
u 15:23

Čelnik splitskog HSP-a tvrdi da je Hajduk u minusu teškom 164 milijuna kuna i da se Kerum "dosjetio" prenijeti upravljačka prava na udrugu Naš Hajduk.

Premda nam gradonačelnik Željko Kerum mjesecima nije htio dati izvješće o poslovanju Hajduka, došli smo do dokumenata. Hajduk je u najvećoj dubiozi, potpisana mu je smrtna presuda, samo toga još nitko nije svjestan, kazao je na tiskovnoj konferenciji dr. Hrvoje Tomasović, šef splitskog HSP-a.

Iz financijskog izvješća, tvrdi Tomasović, evidentno je da je Hajduk u minusu od čak 164 milijuna kuna. Ovogodišnji mu je gubitak težak 51 milijun kuna, preneseni gubitak iz 2009. u 2010. iznosi 42 milijuna kuna, kratkoročne obveze prema dobavljačima dostigle su 50 milijuna kuna, a dug po sudskim presudama za bivše igrače iznosi 21 milijun kuna.

– U međuvremenu se Kerum "dosjetio" prenijeti upravljačka prava na udrugu Naš Hajduk. Ispada da je on velikodušan i kako ima srca, no navijači su prevareni – naglašava i Tomasović dodajući kako im Kerum neće dati "čist" klub, neopterećen dubiozama.

U konačnici će se teret Hajduka svaliti na leđa navijača!

– Mislimo da će Hajduk otići u stečaj. Problem je u tome što su za sve ove probleme cijelo vrijeme znali gradonačelnik Željko Kerum i njegovi suradnici, ali ništa nisu poduzeli – kaže šef splitskog HSP-a.

Iz teškog financijskog stanja Hajduka, prognozira, dva su izlaza: smanjivanje temeljnog kapitala kluba, odnosno smanjivanje vrijednosti dionica ili pak prodaja Hajduka.

Udrugom "Naš Hajduk" manipulira se. Hajduk je pred bankrotom, ali ta se činjenica gura pod tepih, poručuju iz splitskog HSP-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije