Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prisega

Hrvatske oružane snage prepoznatljive su i u ratu i u miru

vojska
Duško Mirković/PIXSELL
08.10.2011.
u 13:43

Za dragovoljno služenje vojnog roka od studenog 2008.godine prijavilo se preko 7000 kandidata od čega 1500 žena. Kroz proteklih šest naraštaja dragovoljnih ročnika obuku je završilo njih 1486 (172 žene)

Dvije stotine devedeset i osam dragovoljnih ročnika, među kojima je 30 žena, dalo je danas svečanu prisegu u požeškom Središtu za temeljnu obuku. Uz mlade vojnike svečanosti su prisustvovali njihovi rodbina i prijatelji, te predstavnici civilnih i vojnih vlasti.
 - Prisegom ste postali dio velike i slavne obitelji oružanih snaga RH, Hrvatske vojske, koja u najtežim trenucima za Hrvatsku nije znala za uzmak nego je znala izboriti se za slobodu i neovisnost domovine.
Oružane snahe RH nisu se samo dokazale u ratu nego se dokazuju i u miru jer pronose glas RH služeći miru i sigurnosti diljem svijeta Na tim žarištima krize i izazova svjetskoj sigurnosti hrvatski vojnik je prepoznat po svojoj pouzdanosti, stručnosti i povjerenju koje imaju prema njemu pripadnici oružanih snaga iz nama savezničkih zemalja - rekao je ministar obrane Davor Božinović. Prigodnim riječima dragovoljcima su se još obratili i načelnik Glavnog stožera general pukovnik Drago Lovrić te izaslanik vrhovnog zapovjednika i
Predsjednika Republike Ive Josipovića Zlatko Garelji.
Uslijedilo je 'voljno' , potom već tradicionalno bacanje kapa ročnika u zrak i srdačne čestitke rodbine i prijatelja.
- Oduvijek sam željela biti vojnik, ne bojim se obuke i idem do kraja - odlučna je bila 23-godišnja Požežanka Stela Svoboda.

- Presretna sam jer joj se ispunila velika želja - dodala je majka Vesna. Rodbina i prijatelji Splićanina Paola Borozana također je došla u Požegu na prisegu. - Ovo je ludilo, prva liga i siguran sam da ću nakon obuke postati profesionalni vojnik - oduševljen je nakon prisege bio Paolo. - Čast i privilegija je biti vojnik i to sam oduvijek želio postati. A nije
nebitno ni to što mi je nakon dobro odrađene obuke osiguran posao - kazao je Ivo Marjanović iz Slav.Broda.
Pred 7.naraštajem mladih ročnika je osam tjedana obuke za vrijeme koje će dobivati novčanu naknadu od oko 2 660 kuna. Za dragovoljno služenje vojnog roka od studenog 2008.godine prijavilo se preko 7000 kandidata od čega 1500 žena. Kroz proteklih šest naraštaja dragovoljnih ročnika obuku je završilo njih 1486 (172 žene) a ugovor o prijemu u djelatnu vojnu službu MORH je potpisao s njih 826.

Ključne riječi

Komentara 2

IS
istima
14:30 09.10.2011.

...... još da ima tko počupati travu oko skladišta......

OB
-obrisani-
19:31 09.10.2011.

. ..imaju...i .ZIPPO--upaljac.......dodatna ratna oprema.. .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije