Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vukovar

Hrvatska vojska i ove godine uklanja ruševine zaostale iz rata

vukovar,rusenje
bb/VLM
13.05.2013.
u 16:21

U protekle tri godine Hrvatska vojska je na području Vukovara uklonila ukupno preko 300 ruševina sa više lokacija u gradu

Četvrtu godinu za redom pripadnici inžinjerijskih postrojbi Hrvatske vojske rade na uklanjanju ruševina iz Domovinskog rata sa područja grada Vukovara. – U protekle tri godine Hrvatska vojska je na području Vukovara uklonila ukupno preko 300 ruševina sa više lokacija u gradu. Za ovu godinu imamo stotinjak zahtjeva za uklanjanje ruševina najvećim dijelom sa područja gradskog naselja Sajmište. Očekujem da sa završetkom ovogodišnjeg kruga rasčišćavanja da će na području grada preostati samo još jedan manji dio zaostalih ratnih ruševina, rekao je vukovarski gradonačelnik Željko Sabo. 

Uklanjanje ruševina provodi se temeljem Sporazma o provedni inžinjerijske obuke HV-a pružanjem pomoći Vukovaru, a kojega je Grad Vukovar sklopio sa Ministarstvom obrane RH. Broj objekata za uklanjanje bi bio i veći kada bi se lakše ishodile sve potrebne dozvole. Naime, vrlo često vlasnici ruševnih objekta, koji ugrožavaju sve oko sebe, ne žive u Vukovaru ali se bez njihovog pristanka ne može krenuti u akciju besplatnog uklanjanja ruševina.

Brigadni general Siniša Jurković, koji je zapovjednik Gardijsko oklopno-mehanizirane brigade Vinkovci, rekao je da će pripadnici inžinjerijske postrojbe brigade u idućih 70-ak radnih dana sa područja grada ukloniti planirane objekte. Prema njegovim riječima na radovima će biti angažirano 30-ak vojnika i 14-25 strojeva u ovisnosti od potreba. – Ovaj posao je ujedno i obučni ciklus za vojnike. Tijekom trajanja akcije vojnici će svoja stečena teorijska znanja i praktični primjenjivati, rekao je Jurković.

>>HDSSB: Osuđujemo manipulacije stožerom za obranu Vukovara

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije