Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan grada

Hrenić: Postali smo servis za "šodranje" puteva

'02.02.2010., Varazdin - Gradonacelnik grada Novi Marofa, Darko Hrenic.  Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
'Marko Jurinec/PIXSELL'
14.06.2011.
u 13:22

U proteklih godinu dana Novi Marof dobio je Kulturni centar vrijedan 22 milijuna kuna, završena je škola u Remetincu u koju će učenici krenuti s novom školskom godinom, dograđena je škola u Mađarevu...

U proteklih godinu dana Novi Marof dobio je Kulturni centar vrijedan 22 milijuna kuna, završena je škola u Remetincu u koju će učenici krenuti s novom školskom godinom, dograđena je škola u Mađarevu, otvoreno je gimnazijsko odjeljenje, što je put ka gradnji srednje škole u Novom Marofu, u asfaltiranje nerazvrstanih cesta uloženo je 2, 5 milijuna kuna...Podaci su to koje je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Novog Marofa u povodu Dana grada i blagdana sv. Antuna Padovanskog iznio novomarofski gradonačelnik Darko Hrenić.

- Unatoč teškim vremenima i proračunskom manjku koji lani nismo uspjeli sanirati, možemo biti ponosni na razvitak grada. Nadamo se i da će iz države stići ozbiljnija decentralizirana sredstva, kako bi općine, gradovi i županije mogli bolje funkcionirati, a na da budu samo servis za "šodranje" puteva, plaćanje vatrogastva, socijalne skrbi i vrtića. Neće li biti ozbiljnih promjena, dalje će biti vrlo teško - kazao je Hrenić. No, ni svečana sjednica nije mogla proći bez naglašavanja razlika između HNS-a i HDZ-a, koji s HSS-om i HSU-om drži većinu u Gradskom vijeću. Predsjednik Gradskog vijeća Zdravko Maltar (HDZ) u svom govoru nije zaboravio podsjetiti tko je sve od HDZ-ovih dužnosnika u proteklih mjesec dana posjetio grad, od premijerke Jadranke Kosor do ministra zdravstva Darka Milinovića. Kazao je da se u Gradskom vijeću zaključci donose jednoglasno, bez obzira što u Vijeću sjede vijećnici koji pripadaju različitim političkim strankama.

- Polemike su burne i rasprave traju ponekad do dugo u noć, ali je baš to vrlina Gradskog vijeća - unatoč različitosti političkih opcija, u prvi plan stavljamo dobrobit našeg kraja - rekao je Maltar. Međutim, Hrenić je kazao da između gradonačelnika i Gradskog vijeća "ne vlada baš idila".

- Događa se da nešto dogovori, a onda se napravi nešto sasvim drugo. Sve to meni kao gradonačelniku stavlja neke stvari na teret - Hrenić.

Osim svečane sjednice, uz Dan grada održan je i X. folklorni festival u organizaciji KUD-a Marof, svoje su proizvode na sajmu predstavili razni izlagači, a održan je i sajam kolekcionara te razna sportska i kulturna događanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije