Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslovanje

Hoto grupa: Imamo stotinu kupaca stanova iako je cijena 7228 eura

horvatincic
Marko Lukunić/Pixsell
30.11.2011.
u 13:58

Imamo više od 100 kupaca u kompleksu Centar Cvjetni koji čekaju na naše stanove iako je cijena 7228 eura, uvjeravaju iz Hoto grupe tvrdeći da im poslovanje nije pod upitnikom

Medijska prozivka da se Hoto grupa građevinskog poduzetnika Tomislava Horvatinčića našla u velikim financijskim dubiozama, povučena na dno najviše zbog navodnih dugova prema izvođačima na projektu Centar Cvjetni, u prvom redu tvrtki Tehnika d.d., ponukala je ovu tvrtku da se javno oglasi o svom poslovanju.

– Hoto grupa redovito namiruje sve obveze prema partnerima, pa tako i prema spomenutoj tvrtki Tehnika. Hoto grupa izmirila je 80 posto ukupne vrijednosti ugovora sklopljenih s izvođačima radova i partnerima na Centru Cvjetni. Ostatak vrijednosti sklopljenih ugovora s izvođačima bit će isplaćen nakon okončanog obračuna i primopredaje svih završenih poslova i to prema redovitim obračunskim fazama – ističu iz Hoto grupe.

Poslovanje Centra odvija se bez poteškoća. Hoto grupa je iz redovnog poslovanja trgovačkog centra za samo osam mjeseci prijevremeno isplatila kredite u iznosu 2,2 milijuna eura, što potvrđuje činjenicu da sve financijske obveze možemo u cijelosti servisirati samo iz funkcioniranja trgovačkog centra i poslovanja garaže, uvjeravaju iz tvrtke Tome Horvatinčića najavljujući da će intenzivirati prodaju stanova u tom kompleksu za koje, kako tvrde, postoji interes iako je prosječna cijena jednog četvornog metra 7228 eura s uključenim PDV-om.

– Zbog velike potražnje stanova i više od stotinu predbilježenih kupaca naša su očekivanja da će ostatak stanova biti prodan u nadolazećem razdoblju. Vrijednost preostalih stanova prelazi 30 milijuna eura. Kako se na projektu Centar Cvjetni radi o projektnom realiziranju, činjenica je da do travnja ove godine nismo bili u mogućnosti objekt staviti u funkciju. Stoga smo prihode od funkcioniranja trgovačkog centra i garaže počeli ostvarivati tek od travnja ove godine. S ponosom ustvrđujemo da će Hoto grupa ovu poslovnu godinu završiti s prihodima višim od 100 milijuna kuna – piše u priopćenju.

Komentara 31

KL
klubuhb1
20:00 30.11.2011.

Hoče li svaki kupac dobiti i sliku za dnevni boravak sa motivom ubojstva dvoje talijana na Jadranu autor čega je vlasdnik zgrade.

BA
barbaizamerike
14:35 30.11.2011.

cjene svugdje padaju pa ce i njima moj savjet buducim kupcima da cekaju i da ne bacaju novce .pad siguran 100% tako je bilo u citavome svitu ovih godina dije kriza dosla prije nego u hrvatsku pa ce tako biti i sa ovim stanovima.ljudi moji oprez jer dolazi jos veca kriza

SA
santos008
20:14 30.11.2011.

Imamo 7228 stanova po 100 eura.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije