Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iskoristio položaj

Hoteli Novi kazneno prijavili gradonačelnika Olega Butkovića

\'vinodolsk3_nnn_unu_280711\'
Arhiva VL
10.10.2011.
u 15:33

Turistička zajednica kao vjerovnik nije povukla prijedlog za stečaj iako su joj potraživanja bila podmirena

Zbog štete koja je pričinjena Hotelima Novi d.o.o. vođenjem stečajnog postupka, otvorenim na prijedlog Turističke zajednice Novi Vinodolski kao vjerovnika, Hoteli Novi kazneno su prijavili Olega Butkovića, gradonačelnika Novog Vinodolskog i ujedno predsjednika Turističkog vijeća TZ-a Novi Vinodolski. Prijavili su ga da je kao službena i ovlaštena osoba iskoristio svoj položaj i prekoračio granice svojih ovlasti, a to je prouzročilo štetu velikih razmjera i povrijedilo je pravo druge strane.

Rješenje Trgovačkog suda od 13. lipnja ove godine kojim je na prijedlog Turističke zajednice otvoren stečaj Visoki trgovački sud nakon žalbe Gordana Širole, jednog od vlasnika Hotela Novi, ukinuo je 1. rujna jer je vjerovnik ustrajao na stečaju nakon što mu je bilo plaćeno potraživanje. Kad su podmirena dugovanja, Turistička zajednica izgubila je svojstvo vjerovnika pa, objašnjavaju u Hotelima Novi, nije više imala pravo predlagati stečaj.

Hoteli Novi, potvrđeno je na Trgovačkom sudu u Rijeci, sada nisu u stečaju.

Kaznena prijava, pak, protiv Butkovića podnesena je zbog sumnji da je na sjednici Turističkog vijeća 6. lipnja zatražio da se donese odluka da sva komunikacija vezana za stečajni postupak nad Hotelima Novi ide isključivo preko njega osobno s ciljem nanošenja štete velikih razmjera Hotelima Novi. Hoteli Novi dan kasnije, 7. lipnja , podmirili su prijavljeno novčano potraživanje, glavnicu i kamate, u ukupnom iznosu od 855 tisuća kuna, no Butković je, tvrde u Hotelima Novi, odbio povući prijedlog za pokretanje stečajnog postupka pa je stečaj i otvoren nekoliko dana kasnije.

Ključne riječi

Komentara 1

MA
malicki
20:39 10.10.2011.

mene jako zanima kako je netko tko je nakupio dug od 855.000 kuna, odjednom, pronašao novce za plaćanje. znači li to da nekom izuzetno ne odgovara stečaj, jer stečajni upravitelj ne staje na predložitelju stečaja nego analizira poslovanje cijele firme, pa i vezanih firmi, a što obično završava kaznenom prijavom i likvidacijom firme?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije