Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj Čehok

Horvat: Nema povjerenika, Čehok je sve ovlasti prenio na mene

'varazdin/medjimurje, 22.06.2009., varazdin, varazdinski dogradonacelnik zlatko horvat Photo: marko jurinec/Vecernji list'
'marko jurinec/Vecernji list'
19.07.2011.
u 11:20

Nakon Čehokove ostavke oglasio se i varaždinski HNS, koji smatra da bi bilo moralno da sada i Zlatko Horvat i Slobodan Mikac, gradonačelnikovi zamjenici, daju ostavke

"Podnosim neopozivu ostavku na mjesto varaždinskog gradonačelnika, jer  zbog okolnosti u kojima se našao ne bih mogao u ovom trenutku odgovorno i savjesno dalje obavljati svoju dužnost". Navodi se to u kratkoj ostavci gradonačelnika Ivana Čehoka, a njen sadržaj iznio nam je njegov zamjenik Zlatko Horvat.  Njega je u ponedjeljak  navečer o Čehokovoj ostavci obavijestio Čehokov odvjetnik. 

– Ta pismena ostavka primljena je danas ujutro.  Grad sada mora o tome obavijestiti Vladu u roku od osam dana, a Vlada ima obavezu da u roku od sljedećih 60 dana raspiše izbore. To ne znači da izbori moraju biti za 60 dana, jer Vlada može odrediti neki drugi rok, to o njoj ovisi – rekao je Horvat.  Razgovarao je i s ministrom uprave Davorinom Mlakarom o mogućem postavljanju povjerenika, no za to nema potrebe.  

– On me uvjerava da nema govora o povjereniku, jer Čehok je sve ovlasti prenio na mene. To traje do izbora gradonačelnika, nakon što se provedu izbori. Povjerenik je postojao u ono vrijeme kad je Gradsko vijeće biralo gradonačelnika. Budući  da imamo situaciju koja se još nije dogodila od 2009. godine, kada su gradonačelnici i izabrani neposredno, zakoni nisu do kraja dorečeni i ima nekih dvojbi koje će u ministarstvu proučiti ovih dana, pa ćemo do kraja tjedna imati još jedan susret s Mlakarom . Moram naglasiti da Grad funkcionira i da  sve službe rade. Naravno da u ovim vremenima, kao i mnoge druge sredine, imamo problema s likvidnosti i kad je u pitanju ostvarivanje gradskog proračuna, ali mi svoje obveze ispunjavamo.. Nema potrebe za dizanjem panike, za priče o nekakvom stečaju, blokadama i slično. Grad ne zaslužuje da po ovakvim stvarima dođe u medije, ali što je – tu je. MI koji smo ovdje radimo sve da se ta kriza prevlada i da što prije dođemo u normalnu situaciju – rekao je Horvat.  Njega samog Čehokova je ostavka, kako kaže, "na neki način iznenadila", a podnesena je na inzistiranje odvjetnika, kako bi otpali pritvorski razlozi.  Ističe i kako je prerano govoriti o tome hoće li se kandidirati za gradonačelnika.

– Nisam razmišljao o tome. Vjerovao sam da ćemo mi koji smo 2009. izabrani odraditi mandat do 2013. i onda razmišljati o nečem drugom – rekao je Horvat.

Nakon Čehokove ostavke oglasio se i varaždinski HNS, koji smatra da bi bilo moralno da sada i Horvat i Slobodan Mikac, drugi Čehokov zamjenik, daju ostavke.

– Izbori bi trebali biti što prije. Pitanje je što bi u ovom trenutku bilo bolje, je li to postavljanje povjerenika ili ovako kako je sada, ali u svakom bi slučaju bilo moralno da Horvat i Mikac podnesu ostavke, jer su zahvaljujući Čehoku došli na mjesta zamjenika i znali su što se radi. Bilo bi moralno da proradi i svijest vijećnika i da oni podnesu ostavke. Izvršna vlast izgubila je kredibilitet, pogotovo vijećnici s Čehokove liste i HDZ-a koji su podržavali Čehokove odluke – rekao je predsjednik varaždinskog HNS-a Goran Habuš.  Haenesovci su dobili informaciju da je Čehokova ostavka datirana s 12. srpnja i ne znaju zašto se s tom informacijom čekalo tjedan dana.

Ključne riječi

Komentara 3

SN
snoopy001
12:53 19.07.2011.

e, moj Horvate, nečeš ti nove izbore niti dočekati, kad se istraga zalaufa, ideš i ti za Četnikom u Remetinec!

ON
onur
16:22 19.07.2011.

Ajde HNS-ovcu, zašuti... Gledam neki dan Ferenčaka iza Vesne Pusić...Očito joj godi blizina toga kriminalca....A Čačić...koji samouvjereno priča priču ˝što bi bilo, kad bi bilo˝ , a ubio je dva čovjeka... Sramite se tih ljudi....

KR
krka
15:48 20.07.2011.

Jedini spas za Varaždince su novi izbori. Valjda nebute ovce kaj bi popušili još jednu mamjmunariju koju Vam prodaju dokazani lupeži? Čehok koji je osumljičen za miljunske malverzacije nema legitimiteta određivati ko bu ga zamenil, mada mu pijani piroman Zlatekk paše pošto je pajdo pak bu još \'\'počistil\'\' za kosmatim mafiozom. Dakle, novi izbori i to neposredni, inventura stanja kao i čišćenje korumpirane gradske uprave koja je kosmatom mangupu držala lojtru. Vrijeme je i da obrazovne institucije razmisle dali osoba kao Čehok more predavati etiku i sociologiju generacijama koje sutra trebaju preuzeti upravljanje našim sudbinama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije