Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osnovana i komisija

Holding tvrdi da je Hoto krivac za smrad na Cvjetnom trgu

cvjetni trg
Borna Filić/PIXSELL
24.05.2012.
u 10:00

Zbog neugodnih mirisa u središtu grada osnovana je i posebna komisija sa zadatkom da istraži uzrok. Komisija kao problem ističe infrastrukturu

Vodoopskrba i odvodnja, gradska vlast i Hoto grupa osnovali su, kako kažu, neovisnu komisiju koja će istražiti odakle potječe intenzivan smrad na Cvjetnom trgu i u Centru Cvjetni. Neugodni mirisi u središtu grada povremeno se javljaju posljednjih mjeseci, no proteklih dana, tvrde i stanari i prolaznici, smrad je bio nepodnošljiv. Toga su svjesni i u spomenutom šoping centru. Kažu da im smrad doslovno tjera kupce.

“Mi nismo uzrok”

– Neugodni mirisi na Cvjetnom trgu velik su nam problem. Ne trebamo isticati činjenicu da je glavni ulaz naše stambeno-poslovne građevine upravo s Cvjetnog trga te da odvlače posjetitelje – kazali su iz Hoto grupe te dodali da je njihova kompanija i te kako zainteresirana da se taj problem napokon riješi. Istovremeno neki upravo njih prozivaju kao krivca.

– Mi smo sve svoje obveze prilikom gradnje ispunili i uplatili više od deset milijuna kuna u obnovu infrastrukture cijelog bloka. Nalazom je utvrđeno kako uzrok neugodnih mirisa nije infrastruktura našeg kompleksa nego stanje infrastrukture Donjeg grada. Štoviše, poduzeli smo i određene dodatne mjere u našoj infrastrukturi radi dodatnih poboljšanja, međutim, kako smo i rekli, to nije uzrok problema i zato on još nije riješen – objasnili su iz Hoto grupe.

Sasvim suprotno pak tvrde zaposlenici okolnih kafića i trgovina na Cvjetnom trgu, koji kažu da su upravo odvodi priključeni s novosagrađenog centra uzrok smradu.

– Što smrdi, trebate pitati vlasnika Centra Cvjetni. Počelo je prije nekoliko mjeseci, a kako se priča, problemi su nastali zbog preuskih cijevi na koje su priključili i odvodne cijevi Centra – kazao je konobar jednog od kafića na Cvjetnom.

Isto misli i predsjednik Vijeća gradske četvrti Donji grad Marijan Oljica koji je, kaže, primio niz pritužbi građana na “mirise” Cvjetnog.

– Iako u Vijeću nismo dobili pisanu primjedbu, svakodnevno dobivamo informacije o problemu na Cvjetnom. Prije gradnje trgovačkog centra trebalo je izmijeniti staru infrastrukturu, no to nije učinjeno, pa je jasno zbog čega je problem nastao – kazao je Oljica.

Najgore kad pada kiša

Nesnosan smrad muči i trgovce cvijećem koji se nalaza odmah uz odvodne šahtove.

– Smrad je neizdrživ. Najgore je kada pada kiša ili kada je jako vruće. Iz šahtova se širi smrad po cijelom trgu, a sve je intenzivniji. Nitko ne zna što se događa, no ljudi se žale jer je jako neugodno – kazala je vlasnica cvjećarnice na Cvjetnom.

Inače, gradska vlast idući mjesec planira početi obnovu Cvjetnog trga.

Komentara 27

Avatar žič
žič
12:24 24.05.2012.

money,money,money..........je najbolje,,mazivo,,ako hoćeš nekej,,sfušat,,a toga je na cvjetnom bilo.oooooo.ooooo

BU
BubyZG
10:35 24.05.2012.

A ne bi me začudilo da to Banderas već zna, pa zato i forsira obnovu Cvjetnog trga da bi kroz nju obavila ( i zamaskirala ) rekonstrukcija kanalizacije - naravno na račun svih nas prireznih obveznika. Jer 10 mil. kuna koje je trebalo utrošiti za tu svrhu, je odavno potrošeno !

KM
karakas.mario
10:34 24.05.2012.

Kada građani nisu istinom mogli protiv Bandića i Horvatinčića, njihova vlastita primitivnost počela im je dolaziti glave. Doslovno, govna izlaze van.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije