Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stigli s paketima

Hokejaši Medveščaka za radnike Đakovštine skupili tonu hrane

Đakovština (1)
Foto: Marko Mrkonjić/Pixsell
1/5
24.10.2011.
u 17:02

Drago nam što smo pomogli ovim ljudima. Dečki su u svlačionici rekli da je ova cijela priča jako iskrena, kažu hokejaši Medveščaka

Iako im je agoniju još u petak “presjekla” predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor obećanjem da će do kraja ovoga tjedna isplatiti otpremnine za 350 bivših radnika posrnule Đakovštine, pomoć u hrani bivšim prosvjednicima ne prestaje dolaziti. Tako je još u nedjelju na đakovačku adresu stigao paket iz riječke Banke hrane. Za nekadašnje radnike mlinsko-pekarskog diva odlučili su zaigrati i hokejaši zagrebačkog Medveščaka. Na skromnu gestu pozvali su svoje navijače uoči nedjeljne utakmice sa slovenskim Jesenicama. Samo za sat vremena Zagrepčani su za Slavonce uspjeli skupiti čak 600 kilograma hrane.

Dobrodošla pomoć

S paketima su “medvjedi” danas poslijepodne stigli u Đakovo kako bi ih proslijedili u ruke onih kojima su najpotrebniji.

– Dok je trajala utakmica, cijelo su vrijeme ljudi donosili pomoć. Prikupili smo oko tonu hrane. Drago nam što smo pomogli ovim ljudima. Za njih smo se odlučili jer su bili medijski eksponirani, a dečki su u svlačionici rekli da je ova cijela priča jako iskrena – rekao je Mislav Madirazza, voditelj marketinga HKL Medveščaka

Istovremeno čelnici Koordinacije bivših radnika Đakovštine Sanja Katić i Stjepan Ljubej imaju pune ruke posla. Prije najavljene isplate potpisuju ugovore, odnosno punomoći kako bi Koordinacijski odbor u njihovo ime mogao potpisati dokumente s kojima hrvatska Vlada na sebe preuzima radnička potraživanja iz stečajnog postupka. Pravo na otpremninu ima 559 bivših radnika posrnule Đakovštine.

Slučaj na osječkom sudu

– Već su svi radnici potpisali punomoći za koordinaciju – kaže glasnogovornica Koordinacije bivših zaposlenika Đakovštine Sanja Katić koja je, priznaje, malo odahnula nakon 11-dnevnog prosvjedovanja u “Vladinu logoru”.

– Malo sam se prihvatila i kućanskih poslova. Drago mi je da je sve ovo završilo – rekla je Katić.

U međuvremenu je, na prijedlog glavnog državnog odvjetnika, Općinski sud u Đakovu postupak protiv okrivljenih u slučaju Đakovština prebacio na Županijski sud u Osijeku. Predmet će u Osijek biti proslijeđen već sutra.

Ključne riječi

Komentara 17

Avatar dariodario551
dariodario551
18:50 24.10.2011.

Pa obečali smo im novac HDZ

Avatar oprosnica-za-kriminalce
oprosnica-za-kriminalce
18:50 24.10.2011.

Slavonac sam i volim slavonce kao ljude jer su vrijedni, ali za ovo što im se sad dešava su si sami krivi i ne mogu reći da ih previše žalim. Da radnik danas u HR mora skupljati milostinju u hrani.ni. Žalosno. A G*****I kad ih tako moram nazvati, tu ***** dočekuju sa cvijećem i gledaju u nju ko u Boga. Sramota.

PU
pusrane
18:27 24.10.2011.

Što im nije premijerka obećala novac, samo da glasaju za hdz....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije