Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Knjižnica Koprivnica

Hit je 'Pedeset nijansi sive', a tražene su i knjige za samopomoć

'27.07.2013., Koprivnica - Gradska knjiznica Fran Galovic organizirala je Sajam knjiga na otvorenom, na kojem su gradjani, trgovine knjigama i nekoliko udruga prodavali rabljene i nove knjige. Photo:
'Marijan Susenj/PIXSELL'
17.09.2013.
u 14:00

Od domaćih autora najviše se čitaju biografske knjige 'Fališ mi' Mani Gotovac i Zoran Ferić

Koprivnička knjižnica i čitaonica \"Fran Galović\" ima gotovo devet tisuća članova, od čega je gotovo polovica korisnika odjela za odrasle i stručno-znanstvenog odjela. Istražili smo što najviše čitaju.

Mlade zanima ljubav

- Najčitaniji autori svakako su Erika L. James i njezina trilogija \'Pedeset nijansi sive\', Dan Brown i \'Inferno\', Jo Nesbo i gotovo svi njegovi naslovi, a sad je posebno tražen \'Snjegović\', te William Paul Young i \'Koliba\' - otkrila je Maja Gačan iz koprivničke knjižnice, dodavši da su od hrvatskih autora najtraženije biografske knjige Mani Gotovac \"Fališ mi\" i roman Zorana Ferića \"Kalendar Maja\".

Prema njezinim riječima, korisnici odjela za odrasle najčešće posuđuju ljubavnu i kriminalističku prozu, odnosno trilere, povijesnu prozu i putopise. Mlađi korisnici vrlo često posuđuju ljubavnu prozu s elementima fantastike u kojoj su najčešće likovi fantastična bića poput anđela ili vampira. Vrlo je tražena i erotska proza.

Prate se ljestvice

- Korisnici najčešće posuđuju nove naslove koji se promoviraju u medijima te često prate ljestvice najprodavanijih i najčitanijih naslova. Što se stručno-popularne literature tiče, često se posuđuju knjige iz popularne psihologije vezane uz samopomoć, popularni su autori Joseph Murphy i Mirjana Krizmanić, te knjige iz medicine vezane uz različite zdravstvene probleme, alternativne načine liječenja te knjige o trudnoći. Korisnici ponekad traže knjige koje bi im mogle pomoći riješiti neke životne probleme poput odgoja djece nakon razvoda, kako prebroditi gubitak voljene osobe i slično - kazala je ona.

Na stručno-znastvenom odjelu najzastupljenije skupine su srednjoškolci i studenti, posebno Medijskog sveučilišta u Koprivnici.

- Uz stručnu literaturu, dosta su tražene knjige o uređenju doma i vrta te izradi domaćih ljekovitih i kozmetičkih pripravaka, tipa domaćih sapuna ili kozmetike koja uključuje uporabu eteričnih ulja - rekao je Kristian Ujlaki.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije