Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bez dogovora

HDZ traži od vlasti da Dom za starije daruje Islamskoj zajednici

bajram03
kristina štedul fabac/pixsell
31.08.2010.
u 14:49

Načelnik Vojnića tvrdi da Općina prodajom za 1,7 milijuna kuna želi zaraditi samo 200.000 kuna, koliko je Dom vrijedio prije ulaganja Islamske zajednice.

Na prošlotjednoj sjednici Općinskog vijeća Vojnića trebala je biti donesena odluka o prodaji zgrade nekadašnje područne škole u Širokoj Rijeci, koju posljednjih sedam godina kao Dom za starije i nemoćne koristi Islamska zajednica, koja je zainteresirana za kupnju. No, ta je točka skinuta s dnevnog reda jer se vladajući i oporba nisu mogli dogovoriti - prvi su ga htjeli prodati, a drugi darovati.

 Ne žele prodaju

- Nismo za prodaju. Islamska zajednica može koristi prostor 25 godina, dakle još 18 godina, i ništa nije potrebno mijenjati. No, ako inzistiraju na tome da objekt bude vlasništvo vjerske zajednice, neka im ga daruju, kao što se darovalo zemljište Katoličkoj i Pravoslavnoj crkvi. Model prodaje koji Općina predlaže smatramo nelegalnim i protuzakonitim – kazao je Nebojša Andrić, HDZ-ov vijećnik. Tvrdi da su vladajući predložili da Općina unaprijed Islamskoj zajednici da 1,8 milijuna kuna, a nakon toga bi zgradu prodavala za dva milijuna.

 – Nebojša Andrić nas je na Vijeću pola sata uvjeravao da je prodaja štetna za Općinu, a kada nikoga nije mogao uvjeriti u to, dogovorio je s oporbom da predlože darivanje objekta. To je licemjerno, jer je time Azima Durmića, voditelja Doma i predsjednika Vijeća, doveo u nezgodnu poziciju; morao bi odlučiti hoće li glasovati za to da objekt kupi ili da mu ga netko daruje – kazao je Branko Eremić, načelnik Vojnića.

Sve je jasno i po zakonu

Kaže da je na sjednici jasno rečeno da bi objekt prodavali putem javnog natječaja za 1,7 milijuna kuna, na koliko je sudski vještak procijenio njegovu vrijednost nakon ulaganja Islamske zajednice.

– Kupi li Zajednica taj objekt, mi bismo od njih uzeli samo 200.000 kuna, koliko je njegova procijenjena vrijednost prije ulaganja, a ostatak novca oni bi zadržali. Da se pojavi neki drugi kupac i plati iznos iz natječaja, uložena sredstva vratili bismo Islamskoj zajednici. Sve je jasno, po zakonu i transparentno – kazao je Branko Eremić, koji tvrdi da će, ne budu li prodavali Dom, zadržati isti ugovor, ali darivanja neće biti. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije