Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lokalni izbori

HDZ, HSS, HSP Ante Starčević i BUZ potpisali koalicijski sporazum

koalicija (1)
Foto: Nikola Čutuk/Pixsell
1/3
16.04.2013.
u 21:49

Izrazili su uvjerenje kako će s ovom koalicijom pobijediti na lokalnim izborima, te jednu od najzaostalijih pretvoriti u prosperitetnu županiju.

Nakon podužeg razdoblja pregovaranja, u Sisku je potpisan koalicijski sporazum četiri političke stranke na razini Sisačko-moslavačke županije o izbornoj suradnji. Sporazum su potpisali županijski stranački čelnici Antun Vidaković za HDZ, Marijana Petir za HSS, Tomislav Dujmenović za HSP dr. Ante Starčević, te Sabrina Ferderber za BUZ.

Oni su izrazili uvjerenje kako će s ovom koalicijom pobijediti na lokalnim izborima, te jednu od najzaostalijih pretvoriti u prosperitetnu županiju. U svojim su govorima žestoko napali SDP-ovu županijsku vlast i županicu Marinu Lovrić Merzel.

- Protekli izbori za članove EU parlamenta je potvrda da smo stranku postavili na noge, pa možemo ostvariti jaki hrvatski i demokrščanski blok. Naša je zadaća dobiti i lokalne izbore, što će biti novi početak za našu županiju - rekao je Antun Vidaković.

Na skupu su predstavljeni i kandidati koalicije za župana Ivo Žinić (HDZ), te dožupane Anita Sinjeri - Ibrišević (HSS) i Željko Krapljan (HDZ). U svom obraćanju članovima stranaka koalicije, Žinić je spomenuo kako donosi nove ideje i vizije, te da je sposoban provesti promjene.

>>Sve o lokalnim izborima pročitajte u našem specijalu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije