Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan grada Varaždina

Habuš: Vrijeme je odgovornosti i teških odluka

nagrade
Marko Jurinec/Pixsell
06.12.2011.
u 12:42

– Varaždin je grad u kojem je poklon živjeti. To mnogi Varaždinci razumiju, ali možda ne dovoljno dobro – kazao je predsjednik HNS-a i budući potpredsjednik Vlade Radimir Čačić

– Unatoč svemu što se događalo, Varaždin ostaje jedan od lidera u Hrvatskoj. Nemamo pravo na pesimizam i rezignaciju, Varaždin sa svojim potencijalima ima pravo na nadu i prevladavanje svih problema – rekao je danas na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća u povodu Dana grada Varaždina predsjednik Vijeća Ivan Herman.

Gradonačelnik Goran Habuš istaknuo je pak da je vrijeme odgovornosti i vrijeme teških odluka, pa je pozvao sve političke stranke da sjednu za stol i zajedno dogovore najbolje poteze za grad. Za predsjednika HSU-a Silvana Hrelju Varaždin je "grad dragulj koji ne može dopustiti da se njime vlada, već se njime može samo upravljati".

– Varaždin je grad u kojem je poklon živjeti. To mnogi Varaždinci razumiju, ali možda ne dovoljno dobro – kazao je predsjednik HNS-a i budući potpredsjednik Vlade Radimir Čačić. Istaknuo je pomoć Varteksu, koji traži državnu intervenciju, te naglasio da je rješenje za ovaj kraj i grad ulaganje u znanje, odnosno u "pamet našeg stanovništva".

Na sjednici su uručena i javna priznanja grada Varaždina i to Višnji Mažuran Brajković, Željku Hutinskom, Željku Prstecu, Josipu i Ivanu Cikaču, tvrtki Zagorje Tehnobeton, varaždinskom studiju Tekstilno-tehnološkog fakulteta, tvrtki Arsenal Ivezić, Filmsko-kreativnom studiju Vanima, Udruzi Štigleci, Ekipi Konto (mladim robotičarima I. OŠ Varaždin), Društvu Naša djeca, ŠRK Varaždin – Interland, Nevenki Kolarić, Biserki Oreški, Mariji Kuzminski i Josipu Milovcu.

U povodu Dana grada u 18 sati na korzu počinje i Barock'n'roll festival, na kojem će nastupiti October light, Uninvited, Luka Belani i Sophisticated junkies, Louder, Jam Ritual i Cold Snap.

Komentara 3

BA
babica5
07:31 08.12.2011.

Govornik bez napisanog teksta-jasno,glasno i konstruktivno! Gradonačelnik na svom mjestu.Imam velika očekivanja za dobrobit grada Varaždina!

VA
valek000
17:36 06.12.2011.

Čačić 2002. \'Varaždin je mali grad koji ima mentalitet žabokrečine.\' Čačić 2011. \'Varaždin je grad u kojem je poklon živjeti.\'

TO
tovarinjo
22:44 06.12.2011.

ŽIVIO SUPERHIK

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije