Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve ispočetka

Habuš više ne želi predviđati kad će riješiti problem smeća

Goran Habuš (1)
Marko Jurinec/PIXSELL
14.02.2013.
u 15:03

Gradonačelnik Varaždina, komentirao je to što je komisija usvojila žalbu Babića i T7 Visa i vratila postupak odabira koncesionara za obradu “friškog” smeća na početak.

 - Dokumentacija i postupak provedeni su u skladu sa Zakonima. Žalosti nas nedosljednost Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave - izjavio je danas Goran Habuš, gradonačelnik Varaždina, komentirajući to što je komisija usvojila žalbu Babića i T7 Visa i vratila postupak odabira koncesionara za obradu “friškog” smeća na početak. Posao je dobio Univerzal, ali komisija je prihvatila “sugestiju” da ni Univerzal nije priložio javnobilježničku izjavu o nekažnjavanju, nego izjavu na kojoj je bilježnik samo ovjerio potpis.

- U sličnom postupku prije nekoliko mjeseci odbacili su jednu žalbu, to jest istu takvu potvrdu smatrali su pravovaljanom - ustvrdio je Habuš, no dodao da će Grad poštivati odluku komisije. Povjerenstvo će tako ponovo razmotriti obje ponude. I ponavljanje čitavog postupka javne nabave jedna je od opcija, priznaje.

- Ništa strašno, ovo samo prolongira rješenje problema otpada. Pravo je pitanje tko želi da se to ne rjieši! Oni koji su prouzročili problem štetnim ugovorima sklopljenima s bivšom vlašću i koji uopće ne zadovoljavaju tehničke uvjete za taj posao, stopiraju sve - optužuje. A o rokovima konačnog rješenja problema smeća više ne želi, jer se više puta “opekao”, obećavajući skori rasplet. Stoga ga je, odmah nakon presice, priopćenjem prozvao HDZ. 

>> T7 Vis: Ministarstvo potpomaže ugrožavanje okoliša i zdravlja!

Komentara 2

MR
mrzimnerad
08:15 16.02.2013.

A ko bi trebao znati ako ne ti? Tvoj primitivizam i slijepo slušanje šefa partije je i doveo do ovih sranja sa smećem! Na zalilihi je preko 120.000 tona staroga smeća uz svakodnevni priljev novoga, i za to riješiti treba neko pametan i sposoban a to nemamo u osobi Habuša. No, ali zato može biti savjetnik u Vladi za šumarstvo. Izgleda da je i njemu mjesto u nekoj šumi, tamo na Borneu. Varaždinci uistinu moraju na dolazečim izborima birati sposobne i apolitične ljude, inače nema sreće! Kod svih iza kojih stoji stranka nema rezultata, oni nisu dužnosnici već ''vojnici partije!''

Avatar nekakav
nekakav
08:18 17.02.2013.

velika hvala marljivom članu sdp-hns kolaicije na brisanju postova kritičkih prema ovim dvjema strankama. nadam se da će nakon lokalnih izbora nastaviti sa člancima podobnim vladajućim. mislim, budućim vladajućim. jer je svima jasno da će se gradonačelnik promijeniti, a da ni u vijeću varaždina neće većinu imati ova trenutna opcija, kao što je nije ni dobila na izborima, već ih je kupila pozicijama. ne kužim kakvo je to novinarstvo postalo. jeste baš svi plaćeni od političkih stranaka u koje ste očito učlanjeni, ili imate kakve druge povlastice, recimo ekskluzivu od bajića?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije