Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Varaždinsko smeće

Habuš otpad nije poslao k Patafti, prijeti mu zatvor

'06.08.2012., Brezje - Iako je tvrtka T7 sudski dobila novonastalo varazdinsko smece, smece se i dalje balira u Brezju.  Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
'Marko Jurinec/PIXSELL'
06.08.2012.
u 22:00

Baliranjem otpada u prigradskom naselju Brezju povećava se prijetnja zdravlju Varaždinaca

Gradonačelnik Varaždina Goran Habuš i odgovorni ljudi u tvrtki Varkom d.d. nisu poštovali rješenje Trgovačkog suda u Varaždinu! Prema tom rješenju, sav novoprikupljeni otpad od ponedjeljka trebali su isporučiti na obradu u tvrtku MBO poduzetnika Davora Patafte. No to se nije dogodilo pa bi gradonačelnik, zato što otpad nije isporučio, mogao biti kažnjen kaznom od 30 dana zatvora.

Takav postupak začudio je mnoge Varaždince, posebno one koji žive u prigradskom naselju Brezje, gdje je uskladišteno više od sto tisuća tona baliranog otpada. Taj je otpad za ovih ljetnih vrućina prava ekološka bomba i građanima je dosta guranja smeća pod tepih i pravnih prepucavanja. Oni žele rješenje problema, a ako je suditi prema današnjim priopćenjima iz Gradske vijećnice i tvrtke T7 VIS, to se tako skoro neće dogoditi.

Pravna tumačenja Grada i tvrtke T7 VIS su potpuno različita.

Gradonačlenik Habuš u svom priopćenju potvrđuje da će tvrtka Varkom i dalje prikupljati i postupati s otpadom kao i do sada, a u samo nekoliko rečenica dalje naglašava da je sudska mjera za Grad obvezujuća u smislu izbora koncesionara te da će je poštovati sve do rješenja žalbe na Visokom trgovačkom sudu.

Građani su zbunjeni zbog takvog tumačenja sudskog rješenja?

Jasmina Prokop Tomić, članica uprave T7 VIS-a, postupak gradonačlenika Habuša komentirala je riječima: – Žalosno je da se u Hrvatskoj ne poštuju odluke suda, koje su izvršne i pravomoćne. Posebice kada se radi o onima na tako odgovornim funkcijama, od kojih se očekuje da rade po zakonu i da poštuju pravnu državu te da budu primjer ostalima. O cijelom smo slučaju obavijestili Europsku uniju i njezine predstavnike. Žalosno je da te odgovorne osobe i dalje besramno otimaju novac iz džepova građana.

Komentara 22

CH
CH2710
22:53 06.08.2012.

. 06.08.2012. u 22:15h Staro_gunđalo je napisao/la: Pa sad je li je presuda pravomoćna ili nije? ====================================================================== Neke presude ne moraju biti pravomoćne, ali se moraju izvršiti. Dakle žalba ne odlaže izvršenje presude (to se obično koristi u hitnim slučajevimavima gdje postoji opasnost po zdravlje, živott ili imovinu), ali ako se u konačnici utvrdi da presuda nije bila korektna, onda dolazi do potražnji odšteta.

ST
stefj
23:08 06.08.2012.

Ma, baš će neki partijac na funkciji u zatvor usred mandata. Možeš misliti... Naći će oni suca koji će promijeniti odluku, a političari se ionako drže zakona samo kada njima paše...

SG
Staro_gunđalo
22:15 06.08.2012.

Pa sad je li je presuda pravomoćna ili nije?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije