Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mjere štednje

Habuš: Čehok je imao 11 službenih telefona, od čega devet iPhonea

\'02.11.2011., Prostorije HNS-a, Varazdin, Novoizabrani gradonacelnik Grada Varazdina Goran Habus Photo: Marko Jurinec/PIXSELL\'
Marko Jurinec/Pixsell
24.01.2012.
u 17:13

Grad trenutačno u voznom parku ima čak 18 automobila, a većina ih se koristi u privatne svrhe – tvrdi Habuš

Na susretu s novinarima varaždinski gradonačelnik Goran Habuš sa svojim je zamjenicima, Natalijom Martinčević i Vjeranom Radelićem, otkrio na kojim stvarima aktualna gradska vlast planira štedjeti, odnosno na čemu je prethodna vlast na čelu s bivšim gradonačelnikom Ivanom Čehokom, bila široke ruke.

– Grad trenutačno u voznom parku ima čak 18 automobila, a kako ne postoji pravilnik o njihovu korištenju, većina automobila koristila se u velikoj mjeri i u privatne svrhe. Dovoljno nam je najviše sedam automobila, a donošenjem pravilnika točno će biti određeno tko ih i kada može i smije koristiti – odlučan je gradonačelnik G. Habuš. Rasipnost bivše gradske garniture najbolje se očituje u sljedećim brojkama.

– Godišnje se za kave, sokove, vodu, mlijeko i slične stvari gradskih zaposlenika trošilo oko 130 tisuća kuna. Grad je zaposlenicima uplaćivao i dodatno zdravstveno osiguranje za što se trošilo 140 tisuća kuna. Tome treba dodati i 400 kuna nagrade koja se isplaćivala zaposlenicima. Sve te stvari bit će ili ukinute ili smanjene na najmanju moguću mjeru. U teška financijska vremena, ovakav luksuz nitko si ne može dopustiti. Korigirat ćemo i plaće – dodala je dogradonačelnica N. Martinčević. Sadašnja vlast proziva bivšeg gradonačelnika Ivana Čehoka za nesavjesno gospodarenje.

– Trojici pročelnika Upravnih odjela izravnom je odlukom povisio plaće za 20 posto. Uz njegovo ime stoji zapisano i čak 11 mobitela, od čega devet iPhonea. Općenito je kontrola korištenja mobitela i prijenosnih računala bila iznimno loša – poručuju varaždinski čelnici. Kolike će biti točno uštede još nije poznato.

– Još snimamo situaciju i gotovo svakodnevno nailazimo na nove nelogičnosti. Moramo donijeti i niz pravilnika, na čije je nepostojanje bivša vlast bila nekoliko puta upozorena. Ideja je da uvedemo ISO standard u poslovanje, a dok se ne steknu uvjeti za njega, uspostavit ćemo unutrašnju kontrolu kako bi se izbjegle sve dvojbene situacije. Uglavnom, plan uštede bit će poznat najkasnije do travnja, kad bi se na sjednici Gradskog vijeća trebalo raspravljati o rebalansu proračuna – zaključila je N. Martinčević.

Čehok: Habuš nije napravio ništa svoje osim što je pijan skrivio prometnu nesreću

– Prozivanja sadašnje vlasti u najmanju su ruku licemjerna. Gradonačelnik Habuš svo vrijeme na vlasti nije pokrenuo ni jedan novi projekt, nije napravio ništa svoje, osim što je pijan skrivio prometnu nesreću – javio se bivši gradonačelnik Ivan Čehok, komentiravši navode aktualne gradske vlasti, kako se uz njegovo ime veže korištenje 11 mobitela.

– Mobitele smo dobivali za jednu kunu, često smo ih mijenjali jer se radilo o starim modelima. Ja sam na svoje ime dobio nekoliko iPhonea, koje smo podijelili. Tko ih je kasnije koristio, uistinu ne znam, ali to nije ni važno jer se ne radi o nikakvim troškovima. Spominjati troškove kava i sokova izvan je svake pameti. U taj su iznos uračunati troškovi prezentacija za razne udruge, humanitarne akcije, manifestacije, priredbe... Svi koji su nas zamolili za pomoć, izlazili smo im u susret jer nam je to bila dužnost. Ista stvar je i oko korištenja automobila – dodao je I. Čehok, kojeg je zasmetalo i stalno spominjanje smanjivanja plaća gradskih zaposlenika.

– Mi smo započeli štednju tako što smo u dva navrata smanjili plaće. Za razliku od nove gradske vlasti, koja je podigla masu plaća za 2,5 milijuna kuna samo kako bi uhljebila ljude koji su za njih obavljali prljave poslove u kampanji. Ja sam imao manju plaću od varaždinskog župana, koji ionako ništa ne radi tako da bi Županiju trebalo ukinuti – zaključio je Čehok.

Ključne riječi

Komentara 17

ME
mergud
17:38 24.01.2012.

gospodine Habuš kaj ste napravili ova dva mjeseca -ništa 0 - izgleda osim traženja skandala i kostura u ormaru.primite se posla vrijeme leti.pustite sudstvo neka radi svoje sa Čehokom.

RA
Rambo,
17:38 24.01.2012.

glavno da je *****....podržavao HDZ.....to mu je bila nedostižna kvaliteta..

DO
doktorica
17:32 24.01.2012.

lopovi....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije