Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preksinoćnje jednosa

Gromoglasna buka ubila psa poznatoga karikaturista

'helici02_nnn_pod_110912'
Ilustracija
12.09.2012.
u 15:36

Desant - nebo iznad Bjelovara nadlijetali su , doznajemo, helikopteri Mi-171-Sh ruske proizvodnje, poznati po buci

– Ovo više nema smisla, ovo je čisto maltretiranje, pa to nije radila ni JNA - ogorčeno je jučer komentirao Branko Medak, poznati bjelovarski karikaturist, vojne aktivnosti koje su preksinoć ponovo uznemirile brojne Bjelovarčane, posebno one koji kao i Medak stanuju u naselju Borik u blizini vojarne Bilogora. Naime, preksinoć nešto iza 22 sata nebo iznad tog područja ponovo su nisko nadlijetala dva helikoptera stvarajući zaglušujuću buku.

Pustite nas da spavamo

Samo par dana ranije dogodilo se isto, no tada se sve odigravalo u još kasnijim satima.

–Već je bila prošla ponoć kad je krenula ta zaglušujuća buka koja je za nas završila tragično - ističe Medak dodajući kako mu je tu večer od straha uginuo jednogodišnji pas.

–Bio je prekrasan čistokrvni rotvajler za kojeg smo dali 500 eura. Spavao je na terasi i kad je krenula nesnošljiva buka sav izbezumljen uletio je u kuću i dahćući se samo srušio - ističe ogorčeno. Uzalud su ga polijevali vodom, no srce mu jednostavno nije izdržalo. Ogorčenost ne kriju ni drugi s kojima smo jučer razgovarali. Svi se pitaju zar se sve to mora događati u kasnim noćnim satima.

– Ovo je ipak grad i ljude treba pustiti da u miru spavaju. Ako već moraju imati vježbe neka to rade danju, a ne noću. Uostalom zašto postoje vojni poligoni, neka tamo vježbaju - govori Medakov susjed Mato P. koji stanuje tek ulicu dalje. Da su noćni letovi uznemirili građane potvrdio nam je i Marijan Radoš, pročelnik bjelovarskog Centra 112 Područnog ureda DUSZ.

–Imali smo više poziva, no za sve informacije obratite se nadležnima u MORH-u - kazao je on.

Detalji nisu za javnost

I u policijskoj upravi su nas uputili na istu adresu. Iz MORH-a pak tek šturo priopćenje u kojem se navodi da se od 3. do 12. rujna na području vojnog poligona Gakovo te Zagrebačke, Varaždinske i Bjelovarsko-bilogorske županije provodi zajednička vježba pripadnika OS RH i MUP-a sa pripadnicima oružanih snaga partnerskih zemalja, članica NATO saveza. Navedeno uvježbavanje nije otvoreno za javnost - stoji u priopćenju Samostalne službe za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a.

Komentara 12

LY
Lythrum
18:59 12.09.2012.

nisu normalni s tom bukom...i po Križevcima već dvije noći lete...pitanje je jesu li te krame ispravne, još se koji sruši...

MO
modovisisajteMaraschino
10:07 13.09.2012.

to se često događa zadnjih nekoliko tjedana... većinom oko ponoći ali taj dan su stvarno išli na jetru jer su već poslije 9 navečer pa do poslije ponoći stalno nadlijetali...

Avatar m_m
m_m
18:06 12.09.2012.

Malo treniraju strogoću ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije