Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrijedna donacija

Gradu Vukovaru 5,8 milijuna kuna za zbrinjavanje otpada

smeće, otpad (1)
Goran Kovačić/Pixsell
16.05.2013.
u 12:27

Prema donesenoj odluci Vukovaru je odobreno 2,3 milijuna za kupovinu stroja kompaktor, 2,3 milijuna kuna za kupovinu posuda i kontejnera i još 1,2 milijuna kuna za kupovinu posuda u kojima će se odlagati papir, staklo, tvrdi bio otpad…

Upravni odbor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost donio je odluku da se, u okviru pomoći jedinicama lokalne samouprave za sufinanciranje strojeva i posuda za odvojeno okupljanje otpada, gradu Vukovaru odobri 5,8 milijuna kuna. Prema donesenoj odluci Vukovaru je odobreno 2,3 milijuna za kupovinu stroja kompaktor, 2,3 milijuna kuna za kupovinu posuda i kontejnera i još 1,2 milijuna kuna za kupovinu posuda u kojima će se odlagati papir, staklo, tvrdi bio otpad… 

- Radi se o iznimno vrijednoj donaciji koja će umnogome pomoći grad Vukovar. Stroj kompaktor služi za smanjivanje volumena otpada koji se odlaže. On će biti postavljen na deponiji Petrovačka dola i omogućit će odlaganje veće količine otpada na istom prostoru. Kada je riječ o kontejnerima i posudama i one će biti postavljene na području grada. Kontejneri će se sada biti poluzatvoreni i bit će ukopani u zemlju, rekao je Sabo govoreći o projektu. Sabo je i ovom prilikom podsjetio na propali projekt izgradnje Regionalnog odlagališta komunalnog otpada, a radi kojega Vukovaru i drugim gradovima prijete visoke novčane kazne. 

– Radi se o projektu koji je potpisao neki od mojih prethodnika. Slučaj je sada na sudu i u ovisnosti od presude suda Vukovaru prijeti kazna od 13 milijuna kuna koje će morati podmiriti iz proračunskih sredstava, rekao je Sabo.

>>Primarnom selekcijom otpada manji računi za čak 60 posto

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije