Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sukob otkrio aferu

Gradske tvrtke privatniku punile posezonu u Zaostrogu!

\'sis...170108...sisak...odmaraliste...zaostrog snimio nikola cutuk\'
ARHIVA VL
29.11.2011.
u 08:33

Mislim da je svejedno hoće li radnici dobiti božićnicu ili otići na odmor, rekao je Veljko Novak

U rujnu i listopadu 2008. godine nepoznat broj zaposlenika tvrtki u vlasništvu Grada Siska, a prema našim informacijama više od stotinu njih, provelo je na račun tvrtki po tjedan dana u odmaralištu Zaostrog kojim je tada, kao i danas, upravljala splitska tvrtka Eklata.

Ne ulazi im u godišnji

Ta je tvrtka za samo 1000 kuna mjesečno, koji mjesec ranije, to odmaralište od Grada Siska dobila u koncesiju. Zašto se forsiralo da gradski zaposlenici popunjavaju problematičnu posezonu u prvoj godini rada Zaostroga te zbog čega je gradskim novcem boravak plaćen privatnom zakupniku, nismo doznali. No ovu je informaciju novinarima prezentirao direktor Sisačkog vodovoda Željko Žuk, koji danas odlazi s te funkcije. Naime, u podijeljenom zapisniku sa sastanka s direktorima osam trgovačkih društava navodi se da je "zamjenik gradonačelnika Veljko Novak obavijestio direktore kako do 29. kolovoza 2008. godine moraju dostaviti popis zaposlenika, u grupama od 10 do 20, koji će tijekom rujna i listopada boraviti 7 dana u odmaralištu u Zaostrogu. Trošak boravka u Zaostrogu snose trgovačka društva, a ovih sedam dana zaposlenicima se ne oduzima od njihova godišnjeg odmora". Dakle, osim što se gradskim novcem plaća boravak, ispada kao da ti zaposlenici tamo i rade jer im se dani ne oduzimaju od godišnjeg.

Sumnja u uvjete natječaja

Ovo pogodovanje Eklati baca novo svjetlo na sam postupak davanja odmarališta u koncesiju 2008., nakon što je Grad Sisak u njegovu obnovu uložio oko 10 milijuna kuna. Naime, na objavljeni natječaj javila se samo tvrtka Eklata i ponudila 1000 kuna mjesečno što je i prihvaćeno. Dokumentaciju o tom postupku USKOK-u je lani predao i jedan sisački obrtnik, koji smatra da sve nije bilo u redu.

– Po uvjetima natječaja, koji je trajao 15 dana, trebalo se priložiti potvrde o registraciji za aktivni odmor djece i mladih i slično za što trebaju mjeseci da se nabave pa je jasno da su se ponuditelji za natječaj morali unaprijed "pripremiti" – kaže nam obrtnik.

 – Mislim da je svejedno hoćemo li radnicima dati božićnicu ili ih poslati na odmor – kaže sadašnji predsjednik Gradskog vijeća Veljko Novak koji je odlučio o boravku radnika u Zaostrogu.

Komentara 4

AM
amarko24
12:47 29.11.2011.

Kakva slućajnost! Tvrtka EKLATA je angažirana da po dječjim vrtićima u Sisku provodi edukaciju engleskog jezika predškolcima. Tako da građani Siska i ovom prilikom pune račun tvrtke Eklata. 108,00 kn svaki mjesec za jedno dijete koje engleski u vrtiću sluša 30 minuta 2 puta tjedno. Dječji vrtići = Grad Sisak

MA
mamosmislit
17:11 29.11.2011.

Gosp. Novak je lokalni sisački šerif. Opće poznata i nadasve prihvačena činjenica od većine tamo gore. USKOK je premali i preslabašan da doskoči takvom \"pravom deranu\". Da nije, već bi to učinio, zar ne?

IN
inocent
12:39 30.11.2011.

Nekako stvar pomalo miriše na to da će dječje odmaralište uskoro biti prodano. Ide stvar na bolje . Sigurno je to dobar potez, nakon ove sjajne priče o zakupu, a što su obnovu i opremanje platili građani Siska s namjerom da im djeca imaju ljeti povoljnije komadić mora, kao da je to važno. Uostalom nije ih nitko baš jako ni pitao .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije