Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Adresa

Gradonačelnik Petrinje živi u Sisku, ne može biti gradonačelnik

'sisak - 30.03.2010., Petrinja - Gradonacelnik Zeljko Nenadic. Photo:Nikola Cutuk/PIXSELL'
'Nikola Cutuk/PIXSELL'
Autori: dp/VLM, ap/VLM
04.09.2012.
u 19:30

Gradonačelnik pak ističe da on i dalje ima prijavljeno i boraviše i prebivalište u Petrinji.

Petrinjski SDP zatražio je od Ministarstva uprave provjeru navoda o tome gdje živi gradonačelnik Petrinje Željko Nenadić (HDZ).

– Nakon razvoda gradonačelnik Petrinje vjenčao se lani s Renatom Dumbović i preselio u njezin stan u Školsku ulicu u Sisku. U kući u kojoj je dotad živio u Petrinji ostali su njegova bivša supruga i sin s obitelji. Službenu adresu prebivališta Željko Nenadić tada nije promijenio – rekla je predsjednica petrinjskog SDP-a Svjetlana Lazić. SDP-ovci smatraju da je time prekršio zakon jer nije u roku prijavio novo prebivalište, ali ističu i kako smatraju da mu, s obzirom na to da živi u Sisku, treba prestati mandat. Sličan slučaj dogodio se lani u Kistanju, kada je tamošnji načelnik Slobodan Rončević prijavio prebivalište u Zadru, pa su provedeni izvanredni izbori.

Gradonačelnik pak ističe da on i dalje ima prijavljeno i boraviše i prebivalište u Petrinji.

– Deplasirano je govoriti o tome gdje gradonačelnik spava. Imam i prebivalište i boravište u Petrinji. U srpnju su Porezna uprava i MUP provjeravali iste navode iz anonimnog pisma i sve je bilo po zakonu. Znam da je i to pismo poslano iz gradskog SDP-a. Tada su provjeravani i neki članovi moje obitelji pa bih poručio svojim političkim prijateljima da mi obitelj ostave na miru – rekao je Nenadić.

Nenadić od ožujka 2010. čeka odluku Vrhovnog suda o presudi Županijskog suda u Sisku kojom je zbog dva kaznena djela zloporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju osuđen na 15 mjeseci zatvora. Ako Vrhovni sud potvrdi presudu, morao bi odstupiti s pozicije gradonačelnika.

Komentara 3

ME
melkior007
10:31 05.09.2012.

Ovo ima samo kod nas.Čovjek ima presudu Županijskog suda za kriminal i dalje radi kao gradonačelnik. A i pod stare dane je otkrio ljubav svog života.

Avatar mliniški
mliniški
11:06 05.09.2012.

Zakoni se pišu za poštene građane, a on i koji krše (Zakon o prijavi prebivališta ili boravišta) nisu u skupini poštenih. Defakto prebiva u Sisku a de jure u Petrinji.

NE
nebo
17:38 05.09.2012.

Ako sdp nema pametnijeg posla u županiji već snima gdje tko spava onda nije čudno da je Sisačko-moslavačka županija među nerazvijenima u Hr.Čovjek se rastao kao i mnogi drugi i ima novu ženu kao i mnogi drugi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije