Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIKA UZ GENERALE

Gradonačelnik Gospića: Skinuta je stigma o zločinačkom udruženju

milinović
Iva Vidović/VLM
16.11.2012.
u 12:03

Nažalost, uvijek će ostati ono zašto su bili privedeni i zašto su proveli tolike godine u zatvoru, kazao je predsjednik gospićke HVIDR-e

S velikom pažnjom slušala se svaka riječ obrazloženja presude haaškoga suca Merrona Theodora u gospićkom Kulturno-informativnom centru gdje se okupilo pedesetak ličkih branitelja. S njima u društvu bili su i gradonačelnik Gospića Milan Kolić, župan Milan Jurković te saborski zastupnik Darko Milinović.

Čitanje oslobađajuće presude dovelo je, kao i diljem Hrvatske, do velikoga ushićenja, a osmjesi nisu silazili s lica.

Prve reakcije svih bile su da je pravda napokon zadovoljena.

>> Kako je presuda dočekana diljem Hrvatske

Vidno emotivan predsjednik gospićke HVIDR-e Ivica Alić kratko je kazao kako je na kraju pravda sve zadovoljila.

– Pravda je pobijedila, trebala je ona pobijediti i prije, ali hajdemo reći da je ovo konačnica svog onog grča koji je sedam, osam godina postojao. Nažalost, uvijek će ostati ono zašto su bili privedeni i zašto su proveli tolike godine u zatvoru.

– Presuda bolja nije mogla biti. Najprije za generale Gotovinu i Markača, za sve nas branitelje, za cijelu hrvatsku državu i vjerujem da predsjednik Tuđman ovo gleda s neba, kratko je kazao župan Jurković.

Gradonačelnik Kolić poručio je svim građanima da je organiziran prijevoz autobusom za sve one koji žele na zagrebačkom aerodromu dočekati generale.

– Prije svega ovaj prvi dojam je ushićenje. Ovo je nešto najbolje što nam se moglo dogoditi nakon veličanstvene pobjede Oluje, tako je danas možemo nazvati. Ne samo što su naši poštovani generali oslobođeni svih točaka optužnice nego je s ovim konačno skinuta i stigma o nekakvom zločinačkom udruženju, da je Republika Hrvatska na zločinu stvorena. Stoga, jedan veliki dan, jedan novi blagdan i praznik za našu domovinu, kazao je Kolić.

Darko Milinović poručio je da je pravda spora, ali ipak dostižna.

– Trebalo je izdržati, trebala su oba generala izdržati ovo vrijeme provedeno u zatvoru, ali rekli su da će izdržati i da će dokazati da je hrvatska država čežnja hrvatskog naroda, a ne nikakva zločinačka tvorevina. Čestitam im. Presuda pokazuje istinu svijetu, ali i nekima od nas u Hrvatskoj koji su zastupali tezu zločinačkog udruženja, koji su osuđivali. Na neki način, jer su mnogi govorili da bi Franjo Tuđman završio u Haagu, ovo je i suđenje njemu. I ovo je dokaz nekima koji su zastupali tu tezu da nas je Tuđman vodio u Domovinskom ratu pošteno, časno, želeći s nama ostvariti stoljetni san o Hrvatskoj, zaključio je Milinović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije