Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnički ogranak

Gradonačelnice, na što trošite novac građana Koprivnice?

'20.07.2012., Koprivnica - Upisi u prvu godinu studija na koprivnickom Medijskom sveucilistu. Studenti na salteru. Foto: Marijan Susenj/PIXSELL'
'Marijan Susenj/PIXSELL'
20.08.2012.
u 10:06

Bez odgovora - gradonačelnica se odmara do danas, a "siesta" je i na Sveučilištu, koje još nema nijednog profesora

Koje se potrebe građana Koprivnice zadovoljavaju otvaranjem Medijskog sveučilišta? Na koji način djelovanje Medijskog sveučilišta poboljšava život građana Koprivnice? Postoji li projekcija troškova Medijskog sveučilišta za 2013. godinu? Koliki je financijski udio EPH u Medijskom sveučilištu?

Tajno osnivanje

Ta su pitanja koprivničkoj gradonačelnici Vesni Želježnjak jučer u otvorenom pismu postavili Hrvatski laburisti, upozorivši javnost da će se iz gradskoga proračuna za visokoobrazovni projekt izdvojiti oko pet milijuna kuna.

Medijsko sveučilište, podsjetimo, osnovano je u potpunoj tajnosti prije dva mjeseca tako što je Grad Koprivnica od medijske kuće EPH otkupila 75-postotni udjel u sveučilištu koje je ta kuća još 2009. godine osnovala u Splitu, ali nikad nije proradilo.

Osnivanje je \"začinjeno\" nepotističkim zapošljavanjem kćeri SDP-ova dužnosnika na mjesto glavne tajnice.

Nedavno su upisani studenti, ali profesora još nema, niti će se znati kada će, i koliko njih, biti zaposleno.

Iz proračuna se vidi da će građani Koprivnice ove godine izdvojiti 700.000 kuna za njihove plaće, 400.000 kuna za sveučilišni inventar te da će oko tri milijuna kuna stajati gradski udjel u Medisjkome sveučilištu.

Laburisti su također upozorili da je za oko 200.000 kuna povećan gradski fond za stipendije te pitaju kome će taj novac ići. Prema ugovoru između Grada i EPH-a, iz koprivničkog proračuna stipendirat će se zaposlenici medijske kuće, i to u iznosu od milijun kuna u ovoj i idućoj godini.

Bez odgovora

Pokušali smo doći do odgovora na pitanja iz otvorenog pisma poslavši gradonačelnici mail na službenu adresu. U njezinu uredu doznali smo kako se na posao s godišnjeg odmora vraća tek danas.

Jednako tako prošli smo i u Medijskom sveučilištu. Pitanja je li okončan natječaj za profesore te koliko će ih uopće biti zaposleno u novoosnovanoj instituciji u kojoj Grad Koprivnica ima dvotrećinski udjel ostala su bez odgovora. Godišnji odmor je do ponedjeljka 20. kolovoza.

Nastava na Medijskome sveučilištu trebala bi, prema prijašnjim najavama, početi s početkom listopada.

Zasad se zna samo da će čak oko 150 polaznika na njemu moći studirati novinarstvo, poslovanje i menadžment u medijima te medijski dizajn, ne baš deficitarne profesije u Koprivnici i državi.

Komentara 2

BR
Brankoz
19:19 20.08.2012.

Bacanje novaca u vjetar, Koprivničanci opametiti se!

BL
blackstena
09:40 21.08.2012.

ma lako meni za medijsko sveuciliste...nego sp[ot i sramota za Podravkino ugostiteljstvo...ostavili pripravnika na punu terasu pa ljdi cekali po 15-20 minuta...a receno je bilo samozvanoj voditeljici objekta da pripravnik nesmije delati sam...je da i ve se bude igral ping-pong...a zna se ko je sefica konobarima i ko je napravil rasporeda...ali nikomu nist jer ova ima jako debelo zaledje...i tak to ide u nedogled...a tek kaj ta ista kreatura dela po Pivnici...to su tek komedije...ali to je klapa pa nikomu nist a ljudi kaj ocu normalno delati e oni nisu dobri jer se nisu uklopili u tu utopiju od banditi...Bog i Hrvati. ps.bilo bi dobro da zaposle sasvim nove ljude sa iskustvom bez ikakve rodbinske veze pa da onda usporede rezultate a ovak konobari odbijaju i ne kucaju nego se penezi namecu v kuvertu i onda se kupuje...zivela demokracija,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije