Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grubišno polje

Gradnja podzemnog skladište plina otvorit će 30 radnih mjesta

\'plin_PXL_unu_090107\'
Pixsell
12.10.2010.
u 17:20

U gradnji skladišta sudjelovat će 30 radnika, ali ne zna se koliko će ljuditi raditi na crpljenju. I u gradu se nadaju solidnim rentama.

Crpljenje plina, odnosno gradnja podzemnoga skladišta plina još je top-tema u Grubišnom Polju, ponajviše među običnim pukom koji se ondje nada poslu. Dok će broj zaposlenih na crpljenju plina ovisiti o Ini, u Podzemnom skladištu plina, kćerinskoj tvrtki Plinacra, koja bi trebala graditi skladište, najavljuju da će u gradnji i održavanju skladišta posao naći trideset osoba.

U  PSP-u uvjeravaju da će postrojenje za crpljenje i skladištenje plina u rezervoare smještene na dubini većoj od 800 metara biti udaljeni kilometar od naselja.

Isto tako bit će poduzete sve mjere zaštite od požara i eksplozije, dok, navode u PSP-u, nema opasnosti ni od slijeganja ili urušavanja terena. U gradski proračun Grubišnog Polja će se slijevati i dio novca od rente za takozvanu zauzetu površinu, pridobivenu količinu plina, ali ne i skladištenje. Dok će prva iznositi desetak tisuća kuna godišnje, podatak o iznosu rente za pridobiveni plin u Ini čuvaju kao zmija noge.

U Gradu se, pak, nadaju da će to biti oko milijun kuna godišnje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije