Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Požega

Građanima dijelili domaće mlijeko i mliječne proizvode

mljekari
Ljiljana Marić
05.04.2012.
u 13:05

– Cilj je ove akcije građanima pokazati da je to mlijeko isključivo naših proizvođača s ovog područja i da znaju da ne piju mlijeko iz uvoza ili nepoznatih uzgajivača – kazao je Božo Bošnjak, direktor i vlasnik BIZ-a.

Članovi Udruge uzgajatelja simentalskog goveda Požeštine u suradnji s mljekarom BIZ danas su u pješačkoj zoni građanima Požege podijelili tristotinjak litara svježeg domaćeg mlijeka.

Mljekara BIZ jedna je od dvije domaće mljekare u Slavoniji te jedina u kojoj se mlijeko prerađuje isključivo od uzgajivača iz Požeštine.

– Cilj je ove akcije građanima pokazati da je to mlijeko isključivo naših proizvođača s ovog područja i da znaju da ne piju mlijeko iz uvoza ili nepoznatih uzgajivača – kazao je Božo Bošnjak, direktor i vlasnik BIZ-a.

Ana Matijević, koja je na dar dobila svježi domaći sir, oduševljena je što na našem tržištu postoje proizvodi za koje se zna da u njima nema ni kapi uvezenog mlijeka.  – To su krave iz našeg podneblja. Bilo bi jako dobro kada bismo i drugu hranu mogli jesti od ljudi koje poznajemo – poručila je Ana.

Miroslav Kovač, tajnik udruge, ističe da se tek u ovoj krizi vidi koliko je bilo dobro da se uzgajivači goveda bolje i jače povežu sa svojom mljekarom te jedni drugima budu potpora.

– Pokušat ćemo se jače povezati s lokalnom zajednicom koja može utjecati na to da se ovo domaće mlijeko konzumira u našim vrtićima, školama, bolnicama, domovima za stare i sl. Oni bi dobili kvalitetnu hranu s jedne, a s druge strane na taj bi način poduprli ljude s ovog područja u poslu kojim se bave – poručio je Kovač.

Ključne riječi

Komentara 1

CR
crnaguja1950
13:17 05.04.2012.

kaj god.....bolje je uveženo ono u prahu iz Litve.....a da ne govorim da je jeftinije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije