Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čije su kosti?

Gospić: Na gradilištu poliklinike pronađene ljudske kosti

kosti, vukovar (1)
Branimir Bradarić/VL
20.10.2011.
u 13:36

Da je riječ o američkim vojnicima, nije mogla potvrditi ni glasnogovornica Županijskog državnog odvjetništva u Karlovcu.

Na gradilištu nove poliklinike Opće bolnice u Gospiću 9. listopada pronađene su kosti koje datiraju iz 20. stoljeća, no njihovo porijeklo nije utvrđeno. Tatjana Kolak, arheolog iz Muzeja Like, kazala nam je da je tog dana pozvana na teren, no utvrdila je kako kosti ne pripadaju nekom arheološkom razdoblju, već novom dobu. Na teren je izašla policija koja je pored kostiju pronašla dvije ručne bombe te 27 komada puščanog i 7 komada pištoljnog streljiva.

Iako neki mediji danas navode da pronađene kosti pripadaju američkim vojnicima koji su na području Gospića pokopani tijekom Drugoga svjetskog rata, a tu teoriju potkrepljuju informacijama da su vojnici pronađeni u uniformama i da je jedan pokopan s ruksakom, iz policije demantiraju i kažu kako se sva tkanina do danas  raspala te govora o tome nema.

Da je riječ o američkim vojnicima, nije mogla niti potvrditi Gordana Križanić, glasnogovornica Županijskog državnog odvjetništva u Karlovcu koje je nadležno u ovome slučaju. Kazala je da su kosti proslijeđene na Zavod za sudsku medicinu gdje će se utvrditi o čijim je ostacima riječ.

- Također, za sada ne raspolažemo podacima, a koji su objavljeni u medijima, da bi se radilo o mrtvim američkim zrakoplovcima, stoji zaključno u priopćenju ŽDO-a.

Doznajemo i da se na mjestu iza današnje bolnice, gdje su kosti otkrivene, nekada davno nalazilo groblje.

Ključne riječi

Komentara 8

BI
bilikamen
14:46 20.10.2011.

Čini mi se da je ministar Milinović u Gospočkoj bolnici zasadio virus i ostavio zauvijek klicu svih zaraznih bolesti u našem zdravstvenom sustavu.

Avatar mlohavi
mlohavi
15:32 20.10.2011.

sad će jaca i uzoriti popovi ići na komemoraciju komunističkim zločinima

SE
senior
14:30 20.10.2011.

Pa zar su ameri zaboravili da je ratna velesila NDH još 1942 SAD objavila rat. Tako im i terba \"amerima\" kada su \"kao guske u magli\" došli bez poziva u kršnu Liku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije