Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strani ulagači

Francuzi mogu modernizirati hostel u Selcu, ali ne i kupiti ga

selce01
Arhiva hostela
15.02.2012.
u 13:30

Gradonačelnik Karlovca Damir Jelić podsjeća da su uložili u Selce nekoliko milijuna kuna i uspjeli znatno podignuti kvalitetu usluga

Zahvaljujući investitorima iz Francuske karlovačko dječje odmaralište u Selcu, ili, kako se danas zove, hostel Karlovac uskoro bi moglo dobiti niz novih sadržaja i povećati svoje kapacitete dogradnjom nove zgrade. Najavljeno je to iz karlovačke gradske uprave, iako se model ulaganja, kao i utvrđivanje investitora još drži u tajnosti.

Ipak, gradonačelnik Damir Jelić naglašava da ulazak stranih investitora ne znači prodaju tog vrijednog objekta.

 Dvotrećinska odluka

 – Protiv sam prodaje hostela. Čak ću predložiti gradskom vijeću da se za taj, kao i neke druge objekte u vlasništvu grada, uvede dvotrećinski način odlučivanja, ako je riječ o prodaji. Uostalom, Grad je u Selce uložio nekoliko milijuna kuna i uspio znatno dignuti kvalitetu usluga koje se tamo trenutačno nude. Hotel sada posluje pozitivno, uspješno ispunjava sve svoje obveze, zaposleno je desetak djelatnika i s time možemo biti zadovoljni. Međutim, prostora za kvalitativni pomak još postoji, pa vjerujemo da će investitori iz Francuske u tom segmentu naći svoj interes – rekao je gradonačelnik Jelić.

Riječ je o francuskom lancu hostela koji želi svoju ponudu vezanu uglavnom uz tamošnje skijaške centre obogatiti i mediteranskim destinacijama. U Selce već godinama dolaze djeca iz Francuske.

 Pomoć stručnih službi

 Oduševljeni su smještajem i ponudom za što daju iznimno dobre ocjene. Tako je hostel redovito plasiran pri vrhu sličnih objekata koje posjećuju. Zato je interes Francuza razumljiv. Po planovima iz gradske uprave ovaj projekt vrlo brzo mogao bi se i konkretizirati.

 – Prvi čovjek hostela Marijan Karlić dobit će za ovu akciju pomoć naših stručnih službi jer tamo nemaju kapaciteta da sve provedu samostalno. Planiramo da bi ovu godinu iskoristili za ishođenje svih potrebnih projekata i dozvola. Nakon toga, već iduće godine, počelo bi se sa gradnjom i drugim poslovima na terenu. Koliko sada znam investitori su zainteresirani iza sadašnjeg objekta izgraditi još jednu zgradu. Za to u Selcu postoji dovoljno prostora – objasnio je Jelić.

 Danas je hostel orijentiran na boravak organiziranih grupa, prvenstveno osnovnih škola s područja Karlovačke županije, ali i iz inozemstva. Smještaj je uglavnom u višekrevetnim sobama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije