Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oluja donosi problem

Elektra Zadar: Ne smanjimo li potrošnju, prijeti nam redukcija

dalekovod,struja
Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
07.02.2012.
u 12:46

Na području cijele županije potrošnja električne energije 20 posto je veća nego inače, ali problem je kvar na dalekovodu, javljaju iz Elektre

Zbog kvara na 110-kilovoltnom dalekovodu RHE Obrovac dijelovi Zadarske županije od noćas imaju problema s opskrbom električne energije. Najgore je u selima na rubnim dijelovima Obrovca, Starigrada, bez struje je i Novigrad, a problema ima i u Pagu koji se sada iznimno napaja preko otoka Raba jer posolica pravi velike probleme ne elektrovodovima – rekao nam je Denis Ivković, šef dispečerske službe u Elektri Zadar.

Iz Elektre apeliraju na građane da smanje potrošnju električne energije jer je neizvjesno kada će se otkloniti kvar na dalekovodu s obzirom na to da zbog olujne bure na obrovačkom području radnici ne mogu izaći na teren.

– Ne želimo uvoditi redukciju, ali ne želimo ni da nam padne cijeli elektroenergetski sustav. Zato molimo građane da isključe sve suvišne aparate koji gutaju struju i da se racionalno griju. Na području cijele županije potrošnja električne energije 20 posto je veća nego inače, ali problem je kvara na dalekovodu. Na sreću, kvarova u Zadru nema puno, ekipe odmah izlaze na teren, ali problem su rubni dijelovi koji su nepristupačni zbog neočišćenih prometnica – kaže Ivković.

Inače, zimska prosječna dnevna potrošnja u Zadru iznosi između 80 i 85 megavata, a posljednjih dana troši se do 100 megavata.

Komentara 2

DU
Deleted user
13:17 07.02.2012.

Vazno da nam masno naplatite struju. Zasto ne odrzavate mrezu? Cemu sluzi \"pausal\". Seronje, malo zime i odmah kuknjava.

II
Iib
14:30 07.02.2012.

Redukcija?Pa kaj to nije bilo samo u vrijeme mraka?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije