Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kako je preduhitriti

Edukacija - pravi "lijek" za ambroziju koja se sve više širi

ambrozija
Davor Višnjić
01.08.2010.
u 13:11

U Rijeci se travnate površine kose tri puta godišnje, pa se ova biljka ne uspije razviti, no problem su zapuštena industrijska područja kao i površine uz željezničku prugu

Iako ambrozija još uvijek ne zadaje toliko glavobolje Riječanima kao stanovnicima nekih drugih krajeva Hrvatske, drugo izdanje letka o ambroziji, koju je izdala Interesna grupa građana za unapređenje zaštite okoliša projekta "Zdravi grad" u suradnji s udrugom Zdravi grad iz Rijeke svakako je dobro došao, jer je edukacija građana nužna, budući ambroziju valja na vrijeme prepoznati i unuštiti kako se ne bi dalje širila. U Rijeci se travnate površine kose tri puta godišnje, pa se ova biljka ne uspije razviti, no problem su zapuštena industrijska područja na riječkom području kao i  površine uz željezničku prugu .

U želji da se građani educiraju, uz letak o ambroziji, Interesna grupa građana za unapređenje zaštite okoliša projetka "Zdravi grad" u suradnji s istoimenom udrugom namjerava od 9. do 11. kolovoza na Korzu postaviti štand na kojem će u lonačanicama biti predstavljena ambrozija svih veličina kao i biljke nalik ambroziji, kako bi ih građani naučili razlikovati. Slična će se akcija provesti od 15. do 31. kolovoza po mjesnim odborima Grada Rijeke i u drugim jedinicama lokalne samouprave riječkog prstena. 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar freen
freen
15:00 01.08.2010.

tu biljku su uvijek zvali PARTIZANKA,A NE ambrozija.Jako je dobra za hranjenje stoke,a nije ništa bolja ili gora od drugih biljaka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije