Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poštenjačine

Dvojica dječaka pronašla novčanik sa 1000 kuna i predala ga policiji

'novcanik novac'
''
11.11.2011.
u 17:19

Dječaci, 16-godišnjaci iz Osijeka i Belog Manastira, novac su pronašli na parkiralištu i donijeli ga u policijsku postaju

Ima još poštenih, ustvrdili su u PU virovitičko-podravskoj nakon što su dvojica srednjoškolaca na parkiralištu u središtu Virovitice u četvrtak poslijepodne pronašla su pun novčanik, no nisu ni trenutka dvojili – odmah su ga odnijeli u policiju.

Donijeli ga u postaju

Vlasnica, 24-godišnja djevojka, još nije ni prijavila nestanak novca kada joj je policija dojavila da je novčanik s osobnim dokumentima i više od tisuću kuna u sigurnim rukama.

– Sestri je novčanik ispao vjerojatno kada je izlazila iz automobila. Kada smo otkrili da novčanika nema, tražili smo ga manje od pola sata, a kada smo došli pred policijsku postaju prijaviti nestanak, policija nas je obavijestila da je novčanik pronađen – kaže njezin brat. Policija je potvrdila da su u četvrtak oko 17.30 sati u Operativno-komunikacijski centar ušla dva šesnaestogodišnja dječaka, iz Belog Manastira i Osijeka, koji su učenici jedne virovitičke škole. Policiji su donijeli novčanik tvrdeći da su ga pronašli na obližnjem parkiralištu, a kako se u njemu, osim novca, nalazili i osobni dokumenti, policiji nije trebalo dugo da pronađe vlasnicu.

Policija: Rijedak primjer

– Ovo je prvi slučaj ove godine i jedan je od rijetkih u kojima maloljetni građani pronalaze novac i predaju ga policiji ili vlasniku. U situaciji besparice, kada mnogi nemaju novca za osnovne potrebe, ovaj primjer ohrabrujuća je poruka javnosti da obitelji i škole uče djecu kako je poštenje važnije od kakve kratkotrajne materijalne koristi – kaže Josip Štajdohar, glasnogovornik Policijske uprave virovitičko-podravske. Sretna vlasnica zahvalila je poštenim srednjoškolcima iz virovitičkog Učeničkog doma.

Komentara 2

JA
james49
17:39 11.11.2011.

Mogla im je dati 10%

TO
Toni50
19:17 11.11.2011.

Policija: Rijedak primjer u Hrvatskoj gotovo kao loto ... Ovo je prvi slučaj ove godine i jedan je od rijetkih u kojima maloljetni a o punoljetnima da ne zborimo građani pronalaze novac i predaju ga policiji ili vlasniku. Takova kulturaa je znak da ima još pokoji zbunjeni koji nije svjestan da je balkanac pa glumi EU - ropejca i kulturu !¨

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije