Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posvađao ih statut

Duspari leđa okrenulo šest vijećnika HSP-a

grad
30.06.2010.
u 21:05

Gradonačelnik je ostao bez potpore u Gradskom vijeću kojim je do sada sa 12 ruku sigurno vladao HSP, uz potporu četvorice SDP-ovaca i HDSSB-ovca

Izmjena Statuta grada, po kojoj će ubuduće u skupštine gradskih javnih poduzeća predstavnike imenovati Gradsko vijeće i da njima neće više kao do sada upravljati samo gradonačelnik Mirko Duspara, dovela je do potpunog raskola unutar HSP-a, koji je dosad uz potporu SDP-a sigurno vladao Brodom.

 

“Paraliziraju grad!”

 

Čaša se prelila već kod donošenja dnevnog reda sjednice jer je devetero vijećnika zatražilo da se uvrsti izmjena statuta, što su osporili vijećnici HSP-a i SDP-a. Izmijenjeno je puno teških riječi i prijetnji sudovima. – To je silovanje demokracije, to će dovesti do paraliziranja grada, a samo zato što jedna grupa vijećnika hoće mijenjati statut radi svojih osobnih interesa. Stalo im je da u gradskim poduzećima odrađuju milijunske poslove, a ja to ne mogu dopustiti - rekao je gradonačelnik Duspara. Među otpadnicima je i predsjednik Vijeća Mijo Golubičić. – Jako mi je žao što je na lokalnim izborima bio na mojoj listi. Sve objede koje je izrekao morat će dokazati na sudu - kaže Duspara. Predsjednik Vijeća Mijo Golubičić nije ostao dužan. Čak je Duspari oduzeo riječ i rekao da kod predlaganja izmjena statuta nije bilo proceduralne pogreške statuta kako Duspara tvrdi. – Osobno sam donio prijedlog za izmjenu statuta u gradsku upravu, zaprimili su ga, a onda je tajnovito nestao! Ponovio sam postupak, “nestanak” se opet ponovio i sve sam prijavio policiji - kaže M. Golubičić.

 

Tko leti iz HSP-a?

 

Nakon dvije stanke šest vijećnika HSP-a, četiri SDP-ovca i jedan iz HDSSB-a otišli su van.

 

- Nećemo se vratiti u vijećnicu sve dok argument snage pobjeđuje snagu argumenata. Očito da je premalo fotelja da bismo se među sobom pomirli - kaže SDP-ov vijećnik Stribor Valenta.

 

- Hitno ćemo šefu stranke HSP-a Danijelu Srbu uputiti prijedlog o izbacivanju šest naših vijećnika koji su stali na stranu HDZ-a, a to isto ćemo tražiti i za predsjednika županijskog HSP-a Tomislava Vlajnića, dopredsjednika stranke, jer je sudjelovao u cijelom scenariju - rekao je Duspara.

 

Golubičić uzvraća da će se tek vidjeti tko će i koga iz stranke izbaciti.

Ključne riječi

Komentara 3

BR
brkica2
00:05 01.07.2010.

Apsolutno vjerujem gradonačelniku Duspari. Predsjednik gradskog Vijeća je obični kokošar kojim vlada njgova supruga Ruža. Prijedlog strankama i građanima Broda dajte podršku Duspari!!!

Avatar Golum
Golum
14:23 01.07.2010.

Duspara zakon...hoče u grad uvesti reda ali od lopova ne može disati i to u vlastitim redovima kao što je Golubičić

VP
VasoBerak Pula
14:43 01.07.2010.

Što gore sve to bolje he he

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije