Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MUKE PO BIROKRACIJI

Dubravka Kaldi 32 godine čeka da joj Grad Zagreb sruši kuću

dubravka kaldi
01.03.2010.
u 15:43

Dubravka Kaldi dočekala je, nažalost, zloćudni rak, ali ne i konačno rješenje birokratske odluke da se provede odluka o rušenju kuće i da dobije novi dom.

Gotovo 32 godine Dubravka Kaldi čeka da Grad Zagreb provede odluku o otkupu i rušenju njezine kuće koja se nalazi na trasi GUP-om predviđene obnove Baštijanove ulice u modernu prometnicu. A danas, baš kao i davne 1978. godine, stvari su iste - gradski oci za provedbu odluke nemaju novca.

Krov prokišnjava

Kuća propada zbog zabrane bilo kakva dograđivanja izvan postojeće kvadrature, a njezina vlasnica je čekajući pozitivan ishod oboljela od zloćudnog raka. Sada ima samo jednu želju - riješiti sva pitanja oko svoje kuće. Posebice jer joj sadašnji ravni krov prokišnjava, zidovi su ispucali, prozori gotovo ispali, ali zakonske mogućnosti za preinake koje bi donijele veću kvalitetu života u postojećem objektu, nema.

 - Želim podići krovište, napraviti još neke radove, ali ne smijem sve dok je kuća pod otkupom grada. Već sam na mnoga vrata pokucala, tražila pomoć, ali sve je na mrtvoj točki - žali se Dubravka.

Da je problem dugoročan i složen, slaže se i Davor Jelavić, pročelnik gradskog Ureda za graditeljstvo. Ističe da je Zagreb pun takvih priča.

- Cijelo Trnje, Šarengradska, produžetak Branimirove do Heinzelove, ima puno lokacija koje su predviđene za nove prometnice, a novca nema. Za Baštijanovu mogu reći da je dugoročni projekt. U ovoj godini za nju nema novca i nije planirana u proračunu, a kada će se moći realizirati, doista ne mogu predvidjeti - priznaje Jelavić.

Moguća jedino sanacija

Poručuje Dubravki Kaldi da može sanirati svoj objekt kako bi ga dovela u uvjete za normalan život. Krov ne može podizati, jer bi to značilo ilegalnu gradnju, ali može sanirati postojeći krov, srediti zidove, savjetuje Jelavić upozoravajući da krov, ako ga na svoju ruku podigne, građevinska inspekcija može srušiti.

Osim Dubravke Kaldi koja nestrpljivo očekuje rješenje svoje nezavidne situacije između zidova koji pucaju i krovišta koje prokišnjava, uz nju je još dvadesetak stanara koji dijele sličnu sudbinu.

Komentara 16

AM
amarila
16:07 01.03.2010.

kad je bio Horvatincicev projekt u pitanju sve se jako brzo rjesavalo pa se cak i GUP mjenjao u njegovu korist! Kad su obicni mali ljudi u pitanju gdje nema velike love na vidiku nikog to ne zanima! Nazalost!

TO
Tot
17:36 01.03.2010.

sramota,crvena gamad tako uništavaju ljudima živote ,gdje je sad pravo na grad,\"veliki borci za pravdu\"

PG
praseca gripa
20:52 01.03.2010.

Tipicno:lud,zbunjen.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije