Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ročište

Drpić o stečaju: Zar će kuharica odlučivati tko će raditi, a tko ne

jadrankamen,tonči drpić (1)
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/11
12.07.2012.
u 09:05

Radnici su prijavili 24 milijuna kuna tražbina, koje su im gotovo potpuno priznate. U prvom isplatnom redu je i država.

Dvjestotinjak radnika došlo je na ročište u stečajnom postupku nad Jadrankamenom. Utvrđene su ukupne tražbine vjerovnika viših isplatnih redova koje su prijavljene u iznosu većem od 217 milijuna kuna. Stečajna upraviteljica Anči Bašić predložila je nastavak proizvodnje i izradu stečajnog plana. Ne zna se još koliko će radnika raditi.

Radnici su prijavili 24 milijuna kuna tražbina, koje su im gotovo potpuno priznate. Odbijen je dio tražbine jednog radnika, Mate Martinovića (174.000 kuna). U prvom isplatnom redu su i Republika Hrvatska koja potražuje oko 22 milijuna kuna za doprinose za zdravstveno i mirovinsko osiguranje radnika. Potraživanja iz drugog isplatnog reda prijavljena su u visini od 171 milijun kuna. Među najvećim vjerovnicima su Erste banka (70 milijuna), Banka splitsko-dalmatinska (oko 6 milijuna), Croatia osiguranje (8 milijuna), općina Pučišća (4 milijuna)...

Najviše radnika, njih 108, zastupala je odvjetnica Katja Jajaš i nije imala primjedbi na tražbine. No, Tonči Drpić, kojega ona zastupa i koji je bio u hodniku udaljen 50 metara i pola centimetra od stečajne upraviteljice Anči Bašić, kojoj odlukom suda ne smije prići, izjavio je kako je sve obična farsa. Iako je priznato i njegovo potraživanje od 102.000 kuna, čelnik Nezavisnog sindikata Jadrankamena izjavio je kako su sve odluke nelegalne.

– Cijeli je splitski Trgovački sud, izuzevši predsjednika, korumpiran. Što će mi jedna žena, jedna kuharica određivati tko će raditi, a tko ne – izjavio je Drpić.

Radnici su se nakon ročišta odlučili na prosvjedni mimohod splitskom rivom.

 

 

Ključne riječi

Komentara 5

JA
james49
10:01 12.07.2012.

Tonći imaš slikovito prezime!

DU
Deleted user
10:28 12.07.2012.

drzava mora sve rasprodati da bi vratila dugove ili da se ne zaduzuje dalje pod nepovoljnim uslovima... HDZ pricao bajke... A jos uvijek ziv... A u drzavi jos uvijek masa koji ih biraju... vercinom gastarbajterske obitelji koje ionako ne zive u HR.

OK
oktopad
12:18 12.07.2012.

A ća drugo. Tako se najboje sakriju zverinji tragovi? Nima tvornice nima inšpekcije. Ajmo na toplija mora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije