Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez dogovora

Dragičević: Ako budemo nezadovoljni, škverani će na ulice!

brodosplit
Ivana Ivanović/Pixsell
06.06.2011.
u 18:19

I uprava Brodosplita iznenađena je reakcijom iz Jadroplova. Škver nije u mogućnosti prihvatiti isplatu broda pri isporuci jer ne može samostalno financirati njegovu gradnju.

Nadzorni odbor Jadroplova na današnjoj je sjednici odlučio da je za ugovor za brod koji bi se trebao graditi u Brodosplitu potrebno ishoditi jamstvo koje pokriva rizik avansnih plaćanja. Najavili su da će izvršiti uplatu ukupne kupoprodajne cijene kad se brod isporuči.

Odmah su reagirali iz uprave Brodosplita te uputili priopćenje:

"Iznenađeni smo da još nisu ostvareni uvjeti za početak gradnje broda za splitskog brodara Jadroplov u splitskom brodogradilištu. Naime, predstavnici Jadroplova i Brodosplita još su prošlog utorka prihvatili činjenicu da Ministarstvo gospodarstva ne može izdati jamstvo kakvo je predviđeno ugovorom. Stoga su, u petak popodne, usuglašeni novi uvjeti te je dogovoren adendum (dodatak) na ugovor. Uz performance guarantee kakvo je Ministarstvo izdalo, Brodosplit je sa svoje strane ponudio brodaru povoljniju dinamiku plaćanja. Brodogradilište nije u mogućnosti prihvatiti isplatu broda pri isporuci jer ne može samostalno financirati gradnju. Uvjereni smo kako će biti uloženi dodatni napori da se ovi pregovori uspješno okončaju."

– Malo sam začuđen odlukom Jadroplova. I Brodosplit i Jadroplov tvrtke su u državnom vlasništvu. Očito je to igra koju običan radnik na može shvatiti. To su igre "ispod banka" – kazao nam je Zvonko Šegvić, predsjednik Nezavisnog sindikata Brodosplita.

– Nisam to očekivao. Neka ministar gospodarstva izvoli doći u Split i ode u Jadroplov. Poruka je ista kao što smo je uputili s konferencije za novinare. Svi radnici doći će 16. lipnja u škver. Ako budemo nezadovoljni, izlazimo na ulice – najavio je Vedran Dragičević, čelnik Sindikata metalaca Hrvatske.

Škverani su zaprijetili da će za 10 dana zauzeti brodogradilište ako do 15. lipnja ne počne gradnja broda za Jadroplov.

 

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
19:00 06.06.2011.

više nitko nikome ne vjeruje? baš čudno a i dalje sjede u škveru političke pijavice i misle da će sve biti ok, jer oni dakako imaju sve potrebne reference koje b**ale....i jedni i drugi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije