Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prisjeo mu posao

Dostavljač hrpu pošte bacio u šumu, pronašli je izletnici

pošta, poštar
Arhiva VL
16.02.2011.
u 14:20

Hrpa pošte pronađena je u ponedjeljak na predjelu Parka prirode Učka, a opatijska policija brzo je otkrila i tko ju je ondje ostavio

Veću količinu poštanskih pošiljki – pisama, računa, bankovnih izvadaka, prospekata – umjesto da ih je isporučio primateljima, dostavljač City Expressa bacio je u šumu na Učki. Hrpa pošte pronađena je u ponedjeljak na predjelu Parka prirode Učka, a opatijska policija brzo je otkrila i tko ju je ondje ostavio.

Riječ je o sada već bivšem zaposleniku City Expressa, 23-godišnjem Riječaninu koji je još u prosincu 746 pismovnih pošiljki i stotinjak komada različitih novina i časopisa bacio u šumu vjerojatno računajući da nikad neće biti pronađene ili da onoga tko ih pronađe neće biti briga za tuđu poštu. No, pronašli su ih izletnici koji su se šetali šumom i o neuobičajenom “pronalasku” obavijestili policiju. Sva pronađena pošta vraćena je poduzeću pa će ih primatelji, s dva mjeseca zakašnjenja, ipak dobiti.

U dogovoru s Općinskim državnim odvjetništvom u Opatiji policija nastavlja kriminalističko istraživanje, a dostavljač će biti prijavljen zbog kaznenog djela povrede tajnosti pisama i pošiljki.

Ključne riječi

Komentara 26

HU
husli
15:03 16.02.2011.

Nije to prvi slučaj s CITY EXPRESOM. I u Zagrebu je bilo tih slučajeva. Mislim da je velika greška sto su privatni \"poštari\" preuzeli dostavu računa a za nista ne odgovaraju. Na moju adresu mamo-malo ne dodje neki račun. Onda moras po opomeni ispunjavati uplatnicu i na pošti platiti 5 kn poštarine. Zvao sam u CITY.... ali su mi rekli da nemogu utvrditi koji dostavljać određenog dana nosi određenu poštu jer ne vode takovu evidenciju, jaka firma......

ZA
zagorec1
15:21 16.02.2011.

A na kraju sve to mi platimo s opomenom i kamatama

CR
Crollywood
14:33 16.02.2011.

I neka taj nemili događaj ne zaborave dokumentirati u njegovoj radnoj knjižici...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije