Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjedi u Rijeci

"Dolje Vlada odmah i sada" izvikivali su prosvjednici

prosvjed Rijeka (1)
Goran Kovačić/PIXSELL
12.03.2011.
u 18:43

Petstotinjak prosvjednika, najviše dosad, okupilo se na današnjem mirnom prosvjedu u Rijeci poručujući da će prosvjedovati svake srijede i subote sve dok Vlada ne podnese ostavku

Petstotinjak prosvjednika, najviše dosad, okupilo se na današnjem mirnom prosvjedu u Rijeci poručujući da će prosvjedovati svake srijede i subote sve dok Vlada ne podnese ostavku. Aktivisti iz Kordinacije prosvjeda Rijeka koja je organizator prosvjeda istakli su da su poveli građane na ulicu jer se za svoja prava građani moraju sami izboriti, nitko im ih neće pokloniti , a pogotovo ne HDZ čiji odlazak traže. Poručili su lokalnim političarima, jer su čuli da će im odsad davati podršku da su, jer nisu s njima od početka što pokazuje da su kalkulirali, zakasnili pa im i ne trebaju.

Pod geslom "Rijeko , ujedinimo se za pad Vlade" prosvjednici su s mosta na Rječini krenuli put Korza zaustavljajući se na Jelačićevom trgu, pred zgradom gradskog Poglavarstva na Korzu i sjedištem HDZ-a na Jadranskom trgu. Gradskoj vlasti i HDZ-u ispisali su i poruke nezadovoljstva i odaslali ih bacanjem "aviona" u zrak. Prosvjed je protekao bez incidenta i provokacija prema policajcima koji su pratili kolonu i osiguravali joj nesmetan prolaz.

Uz zviždaljke, sirene , bubnjeve, sa zastavama i transparentima s parolama protiv Vlade, HDZ-a, SDP-a i premijerke Kosor, prosvjednici u koloni, većinom mladi, ali za razliku od prošlih prosvjeda danas je došao veći broj Riječana srednje dobi i umirovljenika, pozivali su "Svi na ulicu" dodajući da ima 330 tisuća razlika da im se građani pridruže. Izvikivali su "Dolje Vlada odmah i sada" , "Mi smo narod, dolje Vlada", "Vrati pare Jadranka" , "HDZ lopovi" i poruke sličnog sadržaja pozivajući na solidarnost i socijalnu pravdu.

Nakon sat vremena kolona se istim putem vratila na most na Rječini gdje je svatko mogao reći što želi, a potom su prosvjednici dobili i topli obrok - grah koji je skuhan od dobrovoljnih priloga.

Ključne riječi

Komentara 11

BT
boki taki
21:53 12.03.2011.

Kaje ozzy,žvače bulja gaće?

1J
1japan
22:46 12.03.2011.

zašto nisu prošetali do vrhovnika pa do štokića oni su isto lopovi potpomognuti strankom kojoj riječani daju glasove.

OB
-obrisani-
20:49 12.03.2011.

Neš ti naroda - 500 tinjak probisvjeta plaćenika

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije