Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obračun šakama

Djevojke se tukle, drugi đaci navijali i – snimali

tuča djevojaka (1)
Foto:
1/3
21.11.2012.
u 16:55

“Uhvatile” su ih i nadzorne kamere na školi, a snimke je uzela policija koja istražžuje slučaj

OSIJEK – Djevojke su dohvatile jedna drugu. Čupale su se i tukle. Njihovi su ih vršnjaci okružžili i mirno promatrali. Navijali su “u prvim redovima” i – sve snimali mobitelom. Snimka žženske tučnjave isti je dan osvanula na Facebooku, ali i na Youtubeu. I postala je pravi “hit”.

Otkrili ih na Facebooku

Učenice su se sukobile u čak dva navrata, u ponedjeljak i utorak u Osijeku. Šakama su se razračunavale, doznajemo, četiri srednjoškolke. Zbilo se to pred zgradom Treće gimnazije, no nije riječ o učenicama te škole.

– Ne znamo pravi razlog zašto su se potukle. Bilo je to za vrijeme malog odmora, nešto poslije 15.30 sati – kažže nam Snježžana Barabaš Seršić, ravnateljica Treće gimnazije. Cijeli slučaj istražžuje i policija koja je za sukob i doznala, priča se, upravo preko Facebooka. Video je u međuvremenu uklonjen s interneta.

No, djevojke su za razračunavanje izabrale pogrešnu lokaciju. Treća gimnazija ima nadzorne kamere pa je policija, otkrivamo, zatražžila snimke i ova dva događaja.

– Radimo na utvrđivanju identiteta i poduzimamo potrebne korake kako bismo rasvijetlili slučaj – kratko nam je samo priopćio Marko Ćaleta, glasnogovornik PU osječko-baranjske. Nepoznato je, tako, još uvijek i je li riječ o kaznenom djelu i kakvom. Je li jedna od učenica možžda zatražžila liječničku pomoć, u policiji nismo uspjeli doznati.

Tri učenice koje su, nažžalost, postale “zvijezde” na društvenim mrežžama pohađaju škole u Tvrđi. Četvrta ide u školu na Zelenom polju.

– Ne mogu otkriti o čijim je učenicama riječ jer ne žželim upirati prstom ni u jednog đaka. Sve su to naša djeca i svima njima treba pomoći – ističe ravnateljica Barabaš Seršić.

A da izbjegnu sukobe među đacima, u Trećoj su gimnaziji još ranije pomaknuli vrijeme školskih odmora, kako se ne bi poklapali s onima u susjednim školama. Ova je gimnazija, naime, svake zime na meti đaka iz drugih škola koji su znali čak kidati cigle s poda u Tvrđi, valjati ih u grude snijega i njima “kamenovati” školu, razbijati stakla. Drvena je motka lani doletjela kroz prozor i u glavu pogodila učenicu koja je u razredu stajala uz njega. Dogodilo se to prije prošlog Božžića.

Nisko samopoštovanje

Za nekoliko napada na ovu školu sumnjičilo se đake susjedne im Elektrotehničke i Prometne te Strojarsko-tehničke škole.

– Ponašanje djece jest odraz društva. Ako roditelji ne rade, to ne utječe dobro ni na njih. Rade li previše, nemaju vremena za njih – mišljenja je naša sugovornica.

Mlade, dodaje, teško pogađaju i razvodi roditelja.

– Samopoštovanje je u toj dobi jako nisko. Učimo ih da sami kreiraju svoj žživot drukčije – upozorava ravnateljica. Trude se, nastavlja, i smanjiti antagonizam između tzv. elitnih škola.

– Trebamo svi skupa sjesti i pokušati naći rješenje kako pomoći tim mladim ljudima – naglašava ona.

>> Radnici Konstruktora potukli se na gradilištu tunela sv. Ilija

Ključne riječi

Komentara 4

PO
.porani
19:54 21.11.2012.

Ovi "gledaoci" su mislili kako je ijec o kompjutoprskoj igrici !

GR
grs
22:45 21.11.2012.

daj smješni ste o čemu vi pišete, tu se dvije tj. četiri glupače malo počupaju i onda je to vijest a to što svake subote u istoj toj tvrđi nekom bude bocom razbijena glava je ono normala...

RI
Riznica
17:52 21.11.2012.

A njihovi vrsnjaci su sve mirno posmatrali i navijali !! Zalosno, sve manje vjerujem da postoji nesto drugo osim zla....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije