Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Muzejski postav

Djed je njivu dao za stolac

donacija
donacija
22.03.2010.
u 17:19

U požeškom muzeju ističu da će jedinica biti vrijedan prilog tehničkoj zbirci, posebno muzejskoj tematskoj cjelini koja govori o razvoju zdravstva.

Požeški gradski muzej bogatiji je za zubarsku jedinicu tvrtke Siemens iz 1930. koju im je darovala Ana Mesić-Huzjak, kćerka pokojnog dr. Ivana Mesića.

– Djed je prodao neke njive kako bi mogao mom ocu kupio zubarsku opremu na kojoj se on tijekom studija učio i usavršavao – ispričala je ponosna kćerka.

Pazili na temperaturu

Zubarsku jedinicu uz koju je i sva potrebna oprema pokojni dr. Mesić upotrebljavao je sve do svoje smrti 2008.

– Bio je vrlo pažljiv prema opremi za koju mnogi tvrde da je kvalitetnija od današnje. Zbog nje se i soba posebno grijala – kazala je Ana Mesić-Huzjak.

U požeškom muzeju ističu da će jedinica biti vrijedan prilog tehničkoj zbirci, posebno muzejskoj tematskoj cjelini koja govori o razvoju zdravstva. Imaju i nešto starije medicinske opreme, ali vrijednost ove je u tome, kažu, što je riječ o kompletnoj cjelini.

Još samo u Zagrebu

– Koliko nam je poznato, takvu opremu ima još samo Tehnički muzej u Zagrebu – objasnila je ravnateljica muzeja Mirjana Šperanda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije