Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjed

Djeca u borbi za tuljane

prosvjed
Davor Puklavec/Pixsell
15.03.2010.
u 17:05

Svake godine u svijetu se ubije i do 300 tisuća mladunacai tuljana, a u proljeće se, kažu u udruzi masakr nad životinjama poveća.

“Zaustavite kanadski masakr mladunčadi tuljana” poručilo je jučer pedesetak prosvjednika iz udruge Prijatelji životinja kanadskim vlastima ispred kanadskoga veleposlanstva u Zagrebu.

– Brutalno ubijanje životinja radi krzna nehuman je čin i treba ga zakonski spriječiti. Niti jedna nasilna smrt ne može biti opravdana – objasnila je Marijana Cerovečki, predstavnica udruge. Naime, svake godine u svijetu se ubije i do 300 tisuća mladunčadi tuljana, a u proljeće se, kažu u udruzi, masakr nad životinjama poveća.

– Lovci tuljane ubijaju toljagama i puškama zbog njihova krzna, što je za 21. stoljeće nedopustiv čin – dodala je Cerovečki. Aktivistima se pridružilo i trideset učenika iz Osnovne škole kralja Tomislava koji su svojim sloganom “Djeca ljudi za djecu tuljana” apelirali na suosjećanje i prestanak ubijanja životinja. Iako je EU zabranio uvoz i prodaju krzna nesretnih životinja, aktivisti upozoravaju na neučinkovitost zakona i pokolj u Kanadi koji je, unatoč brojnim prosvjedima, najavljen i ove godine.

Komentara 1

LO
lola
08:10 16.03.2010.

Djecica, svaka vam cast! A gdje su odrasli??? Sjede po kaficima umotani u svoje bunde.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije