Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Muke po Krakomu

Direktor Damir Belošević: Gradonačelnik Horvat je sve znao!

Belosevic
Alen Brodar/VLM
04.02.2013.
u 12:58

Sve odluke u vezi Krakoma donijela je Skupština društva jednoglasno, što znači da je u zraku bila i Horvatova ruka, kaže Belošević

 - Skupština društva na sjednici održanoj 14. siječnja odlučila je da se prvi natječaj za direktora Krakoma poništi bez obrazloženja te da se natječaj objavi ponovno. Također je donijeta odluka da se mandat sadašnjeg direktora produžuje na mjesec dana, dakle do 15. veljače - obratio nam se još uvijek aktualni direktor Krakoma Damir Belošević zbog tvrdnji koje je iznio gradonačelnik Krapine Josip Horvat na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća.

 Glasovao i Horvat

Što se tiče neplaćanja kredita, za što ga je Horvat optužio, Belošević ima jednoglasnu odluku Skupštine (što znači da je za nju glasovao i sam Horvat), kojom se ovlašćuje direktora da potpiše ‘Dodatak III. Ugovoru o dugoročnom kreditu’, prema kojem se godinu dana otplaćuje samo kamata, dok se glavnica počinje otplaćivati 30. lipnja ove godine. Beloševića je zasmetala i tvrdnja Horvata da je tražio povećanje cijene vode od 35 posto.

- Istina, tražili smo povećanje cijene vode, ali za Krapinu i općine Jesenje, Đurmanec i Petrovsko 19 posto za građane i 15 posto za industriju, a 35 posto povećanje bilo je samo za građane Donje Šemnice, Radoboja, i dijela naselja Lepajci, dok bi voda u tom dijelu za industriju poskupila 25 posto - demantirao je Belošević, dodavši da tvrdnja gradonačelnika da Krakom nakon 15. siječnja nema potpisnika također nije istinita.

 O ugovoru

 - Prema Zakonu o trgovačkim društvima, direktor obnaša dužnost dok Skupština ne donese odluku o razrješenju ili ukoliko direktor sam ne podnese ostavku. Problem je jedino u tome što ugovor o radu direktora istječe 1. veljače ove godine, a nakon tog datuma više ne bih mogao profesionalno obnašati dužnost direktora - kaže Belošević, dodajući da je on od predsjednika Skupštine Ivana Šanjuga tražio da se imenovanje direktora Krakoma obavi što prije, kako bi Krakom mogao što prije mogao nastaviti s normalnim radom. Podsjećamo, na izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća održanoj 30. siječnja, Josip Horvat je razriješen dužnosti člana Skupštine Krakoma, a za novog člana imenovan predsjednik Vijeća Zoran Gregurović.

- Sljedeći dan Gregurović mi je poslao dopis u kojem je predložio da potpišem aneks ugovora o radu, od 1. do 15. veljače, sukladno odluci Skupštine od 14. siječnja, što sam ja i učinio - obznanio je Belošević, dodavši da do tog datuma mora sazvati i Skupštinu društva, na kojoj će se razmotriti ponude za direktora pristigle na drugi natječaj i na kojoj bi se trebalo odlučiti, tko će voditi Krakom sljedeće četiri godine.     

Komentara 3

FI
filjo1234
17:28 04.02.2013.

neznaš tko je od koga gori

ZE
zeko80
20:38 04.02.2013.

zasto me brises kad govorim istinu nek se zna kak su mjestanima donje semnice oduzeli vodovod i kak hoce im dic cjenu a uzeli su gotovu mrezu bez kune ulaganja a to su napravili horvat i belosevic i treci kompanjonon a njim se nek bavi fred matic

FI
filjo1234
14:26 05.02.2013.

uništili su ga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije