Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Petrinja

Dinamo u srijedu otvara proslavu stoljeća nogometa

'stadion_anp_sis_020710.1'
''
04.07.2010.
u 06:05

S Mladosti ove će godine igrati i Hajduk, a očekuje se i jedna od selekcija reprezentacije

Cijela ova godina u znaku je stoljeća igranja nogometa u Petrinji. Dobro teku pripreme za glavno slavlje na jesen, no već sljedeći tjedan u Petrinju stiže NK Dinamo. Sto godina nogometa u ovome gradu bit će i ukoričeno.

– Ovaj mjesec dovršit ću zadnje tekstove, rukopise je već lektorirala Božica Vuić, a recenzije napisali dr. Goran Sporiš i dr. Ivan Prskalo, profesori Kineziološkog fakulteta u Zagrebu. Do rujna je tiskanje, a u listopadu ili studenome predstavljanje – rekao je dr. Ivica Golec, autor monografije "Sto godina nogometa u Petrinji". Do završne svečanosti na jesen odigrat će se nekoliko nogometnih utakmica, a očekuje se i dolazak jedne od selekcija državne repezentacije.

 

U nogometni jubilej prvi se uključuje Dinamo iz Zagreba, gostovanjem kod domaćeg Nogometnog kluba Mladost ove srijede, 7. srpnja. U predigri će se nadmetati mlađi pioniri Mladosti i Segeste. Na Gradskom stadionu sada se intenzivno obnavlja betonsko gledalište s tisuću mjesta, uređuju svlačionice, vanjske sanitarije i prilaz u ograđeno službeno parkiralište.

Grad je platio materijal, a dragovoljno rade roditelji polaznika Škole nogometa, treneri, igrači, članovi uprave i prijatelji kluba. S nestrpljenjem se očekuje, jer je već potvrđen, dolazak Hajduka iz Splita, a opet će se sastati veterani Petrinje i Vukovara, za sjećanje na susrete tijekom progonstva. U znaku stoljeća velikog nogometa ovaj mjesec organizirat će se i završnica malonogometnog turnira, ulica, četvrti i prigradskih naselja Petrinje. Uz brojno gledateljstvo, svakog vikenda ta popularna ljetna sportska priredba održava se na umjetnoj travi rukometnog igrališta.

Komentara 1

Avatar Glina74
Glina74
07:25 05.07.2010.

Dinamo -Hajduk oni ne trebaju u Petrinju uvečavati proslavu samo koštaju novce i nažderavajuse. Mladost treba sa Glinskim Banovcem odigrati tu utakmicu jer u tih stotinu godina su Mladost i Banovac odigrali najviše utakmica a ne veterani iz Vukovara štata su oni napravili za nogomet u Petrinji. Velika šteta što u Glinskom Banovsu nema ozbilinih veteran da i oni uvečaju tu proslavu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije