Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sajam kultura

Delicijama i plesovima Osječanima predstavili svoje zemlje

Sajam kultura, Osijek (1)
Foto: Karolina Herega/VLM
1/9
11.11.2012.
u 18:36

Strani studenti iz osam država svijeta građanima su pokazali svoje običaje i kulturu na sajmu koji organizira studentska udruga AIESEC Osijek

Osijek je ponovno ugostio svijet. U gradu na Dravi održan je u subotu tradicionalni "Global Village", sajam kultura kojeg treću godinu zaredom organizira studentska udruga AIESEC Osijek.

Na ovogodišnjem "globalnom selu" građanima su svoje države predstavili studenti iz osam zemalja svijeta, a koji su na studentskoj razmjeni ili praksi u Osijeku. Tako su Osječani imali priliku upoznati Anouk Lelkens iz Nizozemske, Damiana Gorlickog iz Poljske, Marijanu Curvo iz Brazila koji u Osijeku volontiraju na projektu "Akcija, a ne reakcija" koji se održava u srednjim školama. Osim njih, svoje su države predstavili i studenti iz Rumunjske, Bugarske, Grčke, Španjolske i Mađarske, a koji su u slavonsku metropolu stigli preko ERASMUS-a ili studentske organizacije IAESTE.

– Prvi puta smo ostvarili komunikaciju s ostalim studentskim udrugama te surađivali na realizaciji ovog projekta i zbog toga smo iznimno ponosni, ali se i zahvaljujemo kolegama iz ERASMUS-a i IAESTE-a što su se odazvali našem pozivu – kaže Klara Peić, potpredsjednica za odnose s javnošću u osječkom AIESEC-u.

Strani studenti Osječanima su se u trosatnom programu predstavili tradicionalnim pjesmama i plesovima svojih zemalja te hranom i pićem koje su nudili na štandovima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije